Screenshots

Description

Netograf este aplicația pusă gratuit la dispoziție de ANCOM, care oferă utilizatorilor posibilitatea de a măsura și evalua calitatea serviciul de acces la internet (parametrii tehnici). Totodată, Netograf reprezintă un instrument prin intermediul căruia utilizatorii au posibilitatea să verifice performanța reală a serviciului de internet, în ceea ce privește viteza sau alți parametri de calitate, astfel încât, atunci când există diferențe importante, permanente sau care se repetă la intervale regulate, între această performanță și cea indicată de furnizor în contracte, utilizatorul să beneficieze de remedii potrivit prevederilor legale și contractuale. În vederea utilizării Netograf în acest scop, utilizatorii trebuie să consulte și să respecte Procedura de măsurare a vitezelor de acces la internet specificată în contractul încheiat cu furnizorul.
Furnizorii au obligația de a nu taxa, deduce din traficul aferent planului tarifar, limita sau bloca traficul de date consumat de utilizatorii finali dinspre și înspre aplicația Netograf.
Netograf măsoară următorii parametri:
- viteza de transfer – download;
- viteza de transfer – upload;
- întârzierea de transfer;
- variația întârzierii de transfer;
- rata pierderilor de pachete.
Utilizatorii logați în aplicație au la dispoziție un istoric al testelor efectuate atât în formă tabelară, cât și sub formă grafică.
Totodată, Netograf oferă utilizatorilor logați posibilitatea programării unor teste automate ce se vor realiza într-un interval de timp ales.
În cadrul Netograf sunt prezentate rezultate medii ale măsurătorilor realizate prin intermediul aplicației pe baza testelor efectuate de către utilizatori. Rezultatele testelor pot fi vizualizate grafic pe harta României.
Pentru mai multe detalii consultă și varianta web www.netograf.ro.

Aplicația este în curs de optimizare.

What’s New

Version 1.1.0

Fixare buguri și îmbunătățiri ale performanței.

Information

Provider
AUTORITATEA NATIONALA pentru ADMINISTRARE si REGLEMENTARE in COMUNICATII
Size
41.2 MB
Category
Utilities
Compatibility

Requires iOS 9.0 or later. Compatible with iPhone, iPad and iPod touch.

Languages

English

Age Rating
4+
Copyright
Price
Free

Supports

  • Family Sharing

    Up to six family members will be able to use this app with Family Sharing enabled.

You May Also Like