Screenshots

Description

Naam app:
Tijdreizen in Limburg (TRINL)

Disclaimer:
Langdurig gebruik van GPS (ook als TRINL in de achtergrond werkt) kan de levensduur van de accu drastisch verlagen. Schakel GPS recording alleen in indien je een track wil maken.

Maker/ontwikkelaar:
Stichting Natuur en Milieufederatie Limburg

Beschrijving:
Reis door de tijd met ‘Tijdreizen in Limburg’ (TRINL). Deze app geeft een bijzondere kijk op het Limburgse landschap door de eeuwen heen.

Meer informatie:
Met deze app kun je schakelen tussen landkaarten uit verschillende periodes. Naast de huidige landkaart en de POL-kaarten uit 2006 en 2014 (Provinciaal Omgevingsplan Limburg) vind je er drie historische kaarten uit: 1700, 1800 en 1900.

Kijk zelf hoe steden door de eeuwen zijn gegroeid, waar nieuwe plaatsen zijn ontstaan en wat de impact van de verstedelijking is op natuur en landschap in Limburg. Tevens kun je extra lagen toevoegen, zoals gemeentegrenzen, beken en wegen. Gebruik de zoekfunctie om een adres te vinden, de oriëntatieroos om te bepalen waar je je op de kaart bevindt en de transparantieschuif om jezelf te verplaatsen in de tijd.

Tijdreizen in Limburg was nog nooit zo gemakkelijk als met deze app. Wil je zien of een straat er 200 jaar geleden ook al lag? Hoe was de meandering van de Maas honderd jaar geleden? Was er in 1800 al bebouwing op de plek waar jij nu woont? Hoeveel natuur is verdwenen sinds 1900? De app geeft inzicht in de belangrijkste ruimtelijke ontwikkelingen in de provincie Limburg.

De meest bijzondere landkaarten in de app zijn de Tranchotkaarten (1800). Deze worden gezien als de eerste échte topografische kaarten van Limburg. Voor het eerst zijn de kaarten digitaal passend gemaakt voor gebruik met GPS.

Tijdreizen in Limburg (TRINL) wordt uitgegeven door de Natuur en Milieufederatie Limburg (NMF Limburg). Bij de federatie zijn circa 100 Limburgse natuur- en milieuorganisaties aangesloten. De federatie is dé provinciale belangenbehartiger voor natuur, milieu en landschap in Limburg. Tevens bundelt zij alle krachten in Limburg die de omslag naar een duurzame samenleving willen verwezenlijken. De slogan is: ‘samen voor een mooi en duurzaam Limburg’. De stichting heeft geen winstoogmerk. De NMF Limburg wil met de app de gebruiker motiveren om (actief) deel te nemen aan acties voor behoud en versterking van natuur en landschap in Limburg.

What’s New

Version 2.5.8054

- kaart 1600 toegevoegd
- laag Gemeentegrenzen geactualiseerd
- laag Oppervlakte water geactualiseerd
- laag Electriciteitsnetwerk toegevoegd
- laag Achterban geactualiseerd
- laag Hoogtelijnen toegevoegd
- diverse performanceverbeteringen en problemen opgelost

Information

Seller
Stichting Milieufederatie Limburg
Size
102.5 MB
Compatibility

Requires iOS 10.0 or later. Compatible with iPhone, iPad, and iPod touch.

Languages

English

Age Rating
4+
Location
This app may use your location even when it isn't open, which can decrease battery life.
Copyright
Price
Free

Supports

  • Family Sharing

    With Family Sharing set up, up to six family members can use this app.

You May Also Like