Skärmavbilder

Beskrivning

Lär dig musikens grunder på ett musikaliskt och roligt sätt genom att sjunga. Du blir guidad av din digitala musiklärare Noty som ger dig feedback på det du gör, på din nivå, alldeles från början.

GRATIS

Vi har skyndat på släppet av Notysing med tanke på alla er som behöver digitala verktyg för musikundervisning i distansundervisning. Allt innehåll i appen är också gratis tills vidare. Håll till godo!

INTERAKTIVA LEKTIONER

I Notysings interaktiva lektioner lär du dig sjunga efter noter och får på köpet grundläggande musiklära, tonnamn, skalor, tonart, rytmer och mycket mer. Såsom med språk lär man sig musikens grunder bäst genom att härma, pröva och reflektera, genom att förena teori och praktik.

Det kan låta som magi, men med Notysing kan alla som kan härma en ton lära sig sjunga efter noter! ”Plötsligt blir noter till musik och du hör vad det står”. Det är inte konstigare än att lära sig läsa och skriva och på köpet utvecklar du din musikalitet – sång, rytmkänsla och intonation.

UTVECKLAT AV PEDAGOGER OCH FORSKARE

Notysing är utvecklad av musiklärare och forskare i ett pågående forskningsprojekt som involverar Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Doremir Music Research, där vi undersöker hur svensk teknik för musiktolkning kan användas för lärande av musikalisk litteracitet.

Appen har testats i musikundervisning i grundskolans högstadium och gymnasiet, men kan självklart användas också av vem som helst som kan läsa, oavsett ålder eller förkunskaper, från musikelever till körsångare som behöver lära sig läsa noter och förstå grundläggande musikteori.

PEDAGOGISK MODELL

Den pedagogiska modellen - skapad tillsammans med Kungl. Musikhögskolan i Stockholm - börjar med att lära ut tonnamn ("C D E"), och fortsätter med att använda tonplatssiffror ("1 2 3"). Detta är framarbetat för att vara det lättaste sättet att förstå skalor utan att behöva lära sig ny specifik vokabulär, och istället fokusera på att sjunga. Appen lär sedan ut tonarter och rytm så att användaren till slut kan sjunga riktiga sånger från noter!

I kommande lektioner introducerar appen även solmisation ("Do Re Mi"), men då tonplatssiffror är väldigt intuitiva så kan appen användas parallellt med solmisationsbaserad undervisning redan nu.

VERKTYG FÖR LÄRARE

Du som är musiklärare eller körledare kan använda Notysing med dina elever och följa dina elevers utveckling genom Notysing Dashboard.

Notysing är bäst som komplement till lärarledd musikundervisning. Med Notysing kan dina elever uppfylla målen i läroplanen vad gäller bl.a. musikens innehåll och representationer. Varje elev har en egen utvecklingslinje, du kan ge feedback och får ett underlag för att sätta betyg.

Nyheter

Version 1.0.8

Språkfix
Fix i halvtonslektioner

Betyg och recensioner

2.7 av 5
3 betyg

3 betyg

Chips Karla ,

I wish this had solfege!!

I LOVE the idea of this and that it works like Duolingo in the way it is set up. However, it would be MUCH more useful if you could switch it to solfege versus note names. Also, would love a chromebook only version for students.

Information

Säljare
DoReMIR Music Research AB
Storlek
73 MB
Kategori
Utbildning
Kompatibilitet

Kräver iOS 12.0 eller senare. Kompatibel med iPhone, iPad och iPod touch.

Språk

svenska, engelska

Ålder
4+
Copyright
Pris
Gratis

Support

  • Familjedelning

    Upp till sex familjemedlemmar kan använda den här appen när Familjedelning är aktiverad.

Mer från den här utvecklaren

Du kanske också gillar