Screenshots

Description

Omschrijving:
Reflectiekaarten; 100 deugden om je te inspireren


Mogelijkheden:
Met deze app kun je een deugdenkaart uit de stapel schudden, of je kunt een deugd op alfabetische volgorde opzoeken. Op de voorkant van de kaart wordt een citaat of een spreuk gegeven. Op de achterkant van de kaart kun je uitleg over de deugd lezen en zien hoe je de deugd in de praktijk kunt brengen. De app biedt ook de mogelijkheid om een reflectiekaart te delen via mail en social media.
Download eerst Deugden Lite om de kwaliteit en leesbaarheid te beoordelen!

Essentie:

Deugden zijn spirituele levensvaardigheden die je helpen het beste in jezelf en anderen naar boven te halen. Ze zijn onze essentie. Ieder mens heeft alle deugden in zich! We zetten dagelijks – vaak onbewust – talloze deugden in. Iedereen heeft eigenschappen zoals geduld, eerlijkheid en respect nodig. De reflectiekaarten helpen bewust te kiezen welke deugd je wilt inzetten. Ze houden je een spiegel voor. Ze kunnen inspireren, confronteren, troosten en bemoedigen. Ze steunen bij het nemen van beslissingen en bepalen, diep van binnenuit, je gedrag.

Toepassingen:

De reflectiekaarten geven je de gelegenheid om over de deugden na te denken en ze bewust toe te passen. Als je hier een dagelijkse of wekelijkse gewoonte van maakt, ontdek je eigenschappen in jezelf en in anderen. Je ontwikkelt zelfvertrouwen, veerkracht, moed en nog veel meer deugden die je al in je hebt, maar die je door er geregeld even bij stil te staan, als het ware wakker kunt schudden. Je kunt de kaarten gebruiken met jongeren en volwassenen; in je gezin, op school, op het werk; alleen of samen.
Deugden zijn overal. Je kunt ze overal tot leven brengen!Het DeugdenprojectTM:

De kaarten vinden hun oorsprong in The Virtues Project TM – het Deugdenproject – een wereldwijd initiatief verspreid over meer dan negentig landen. Het doel van het Deugdenproject is mensen via deugdenkaarten en -boeken, workshops en cursussen te inspireren tot het bewust toepassen van deugden in het leven van alledag. Lees meer over het Deugdenproject op de websites:

>> www.deugdenproject.nl: de website van Stichting Deugdenproject Nederland met o.a. een uitgebreide webwinkel en cursusagenda.
>> www.deugdenkaarten.nl: een website van Uitgeverij ACT on Virtues, met o.a. 'De deugd van de week', een wekelijkse column, veel gratis downloads, zoals deugdenspelletjes en deugdenkleurplaten, kortom het meest uitgebreide deugdenweb van Nederland.
>> www.virtuesproject.com: de website van Virtues Project International

Copyright:
De omschrijvingen van de deugden zijn geïnspireerd op de ‘Virtues Reflection Cards’ van Linda Kavelin-Popov, die Uitgeverij ACT on Virtues eerder uitbracht onder de titel ‘Reflectiekaarten; 100 deugden om je te inspireren’.
Fysieke kaarten te koop als:
100 kleurrijke deugden inzichtkaarten
ISBN 978 94 920940 70 / Annelies Wiersma e.a. / Uitgeverij ACT on Virtues
Te koop in de webshop op www.deugdenkaarten.nl

What’s New

Version 2.3

renamed app to '100 Deugden' in preparation for new app called: 'Deugden'

App Privacy

The developer, Annelies Wiersma, indicated that the app’s privacy practices may include handling of data as described below. For more information, see the developer's privacy policy.

Data Not Collected

The developer does not collect any data from this app.

Privacy practices may vary, for example, based on the features you use or your age. Learn More

Supports

  • Family Sharing

    Up to six family members will be able to use this app with Family Sharing enabled.

More By This Developer

You May Also Like