Screenshots

Description

Iedereen die met kinderen (vanaf 2-3 jaar) aandacht wil besteden aan sociale vorming, kan de deugdenspel-app gebruiken.

Deugden zijn universele levensvaardigheden waar iedereen waarde aan hecht. De omschrijvingen van de deugden op de deugden'kaartjes' helpen om de abstracte normen en waarden dichterbij te brengen en praktisch te maken.

Kinderen leren meer over zichzelf als je benoemt dat je geduld, moed of zelfbeheersing bij ze zag, dan wanneer je zegt dat ze iets ‘goed’ of ‘leuk’ hebben gedaan. Het benoemen van deugden versterkt het karakter. Bovendien groeit de woordenschat en worden kinderen sociaal vaardiger. Aandacht voor deugden brengt openheid en vergroot het begrip voor anderen. Kinderen ontwikkelen veerkracht en verantwoordelijkheid; deugden waar ze hun hele leven op kunnen bouwen.

Je kunt bij een situatie gericht een deugd opzoeken, ze staan op alfabetische volgorde. Bijvoorbeeld, wanneer je het moeilijk vind om te wachten, dan kun je ‘Geduld’ of Zelfbeheersing’ opzoeken en lezen. Welke zinnetje kan je helpen?
Je kunt door de deugden scrollen of swappen, en op die manier een deugd vinden die je kan bemoedigen, inspireren, troosten, steunen.
Je kunt ook de ‘toevalsdeugd’ optie gebruiken: je klikt op het diamantje, en de app kiest een deugd voor jou uit. Je zult misschien versteld staan, als dit precies de deugd is die jij kunt gebruiken! Toeval bestaat niet?!

Kinderen hoeven de tekst niet zelf te kunnen lezen om het Deugdenspel te kunnen gebruiken.

What’s New

Version 1.2

Bug fixes and support for newer devices

App Privacy

The developer, Annelies Wiersma, indicated that the app’s privacy practices may include handling of data as described below. For more information, see the developer's privacy policy.

Data Not Collected

The developer does not collect any data from this app.

Privacy practices may vary, for example, based on the features you use or your age. Learn More

Supports

  • Family Sharing

    Up to six family members will be able to use this app with Family Sharing enabled.

More By This Developer

You May Also Like