Screenshots

Description

Iedereen die met kinderen (vanaf 2-3 jaar) aandacht wil besteden aan sociale vorming, kan de deugdenvriendjes-app gebruiken.

Deugden zijn universele levensvaardigheden waar iedereen waarde aan hecht. De omschrijvingen van de deugden op de deugden'kaartjes' helpen om de abstracte normen en waarden dichterbij te brengen en praktisch te maken.

Kinderen leren meer over zichzelf als je benoemt dat je geduld, moed of zelfbeheersing bij ze zag, dan wanneer je zegt dat ze iets ‘goed’ of ‘leuk’ hebben gedaan. Het benoemen van deugden versterkt het karakter. Bovendien groeit de woordenschat en worden kinderen sociaal vaardiger. Aandacht voor deugden brengt openheid en vergroot het begrip voor anderen. Kinderen ontwikkelen veerkracht en verantwoordelijkheid; deugden waar ze hun hele leven op kunnen bouwen.

Een mogelijke manier van werken is: iedere week (op een vast tijdstip) een deugd centraal stellen. Je kunt je kind een kaartje laten door te schudden met het device of te laten kiezen uit de lijst. Geef voorbeelden van hoe je de deugd in hem of haar hebt gezien en hoe je de deugd zelf toepast: Je toont vriendelijkheid, door een kindje uit te nodigen met je te spelen of Als ik op m’n beurt moet wachten, heb ik geduld nodig. Wanneer een of meer specifieke deugden om aandacht vragen, bespreek je die kaartjes. Als je boos bent kun je zelfbeheersing oefenen. Je wacht dan tot je boosheid wat gezakt is.

Kinderen hoeven de tekst niet zelf te kunnen lezen, voor wat oudere kinderen (9+) is er Het Deugdenspel.

What’s New

Version 1.2.1

Bugfix: No text color for table items

App Privacy

The developer, Annelies Wiersma, indicated that the app’s privacy practices may include handling of data as described below. For more information, see the developer's privacy policy.

Data Not Collected

The developer does not collect any data from this app.

Privacy practices may vary, for example, based on the features you use or your age. Learn More

Supports

  • Family Sharing

    Up to six family members will be able to use this app with Family Sharing enabled.

More By This Developer

You May Also Like