iPhone-schermafbeeldingen

Beschrijving

Coronalert heeft tot doel de infectieketens te doorbreken: de app vertelt u wanneer u eventueel in contact bent gekomen met iemand die nadien een positieve COVID-19-diagnose heeft gekregen. De toepassing dient als digitale aanvulling op de gewone maatregelen, zoals afstand, hygiëne en het dragen van een mondmasker. Ze maakt gebruik van Bluetooth-technologie en de Apple/Google-meldingen voor contacttracing. Ze verzamelt echter op geen enkel moment persoonlijke informatie. Ze weet niet wie u bent en waar u bent geweest – zo is uw privacy beschermd.

HOE DE APPLICATIE WERKT
Telkens wanneer u het huis verlaat, activeert u de Exposure Logging - dit is het hart van de toepassing. Zodra deze functie is ingeschakeld, wisselen smartphones gecodeerde willekeurige ID’s uit met andere toestellen die gebruikmaken van Bluetooth.
Willekeurige ID’s geven alleen informatie over de duur en de afstand van een contact. Niemand kan de persoon achter de willekeurige ID's identificeren. Coronalert verzamelt geen informatie over de plaats van het contact of de gebruikers.
In lijn met de maximale incubatietijd van het coronavirus worden de willekeurige ID’s die uw apparaat verzamelt, gedurende 14 dagen opgeslagen in een contactlogboek en vervolgens verwijderd. Als iemand die een COVID-19-diagnose krijgt, ervoor kiest om de willekeurige ID's van zijn eigen toestel te delen, dan worden mensen waarmee hij of zij in contact is gekomen, anoniem op de hoogte gebracht.
Niemand weet wanneer, waar of met wie het contact plaatsvond. De besmette persoon blijft anoniem.
Naast meldingen van contacten ontvangen de betrokken gebruikers ook duidelijk advies over wat ze vervolgens moeten doen.
Belangrijk: toegang tot informatie over de aangemelde personen is slechts beperkt in de tijd toegankelijk.

HOE WORDT DE PRIVACY VAN DE GEGEVENS GEWAARBORGD
Coronalert is bedoeld om dagelijks te gebruiken. Hij is uw metgezel, maar uw identiteit blijft geheim. De gegevensbescherming is 100% gegarandeerd tijdens de gebruiksduur van de app en voor alle functies.
- Geen registratie vereist: u hoeft uw naam of e-mailadres niet op te geven.
- Geen uitwisseling van wie u bent: wanneer u contact heeft met iemand die de app gebruikt, wisselen uw smartphones alleen willekeurige ID’s uit.
- Gedecentraliseerde opslag: gegevens worden alleen op de smartphone zelf opgeslagen en na 14 dagen gewist.
- Geen toegang door derden: noch degene die een COVID-19-besmetting meldt, noch degene die een melding heeft gekregen, kan worden getraceerd - noch door de federale overheid, noch door Sciensano of een andere gebruiker, noch door Google.
Coronalert is de belangrijkste COVID-19-app voor België, waar hij gekoppeld is aan het nationale gezondheidszorgsysteem (Sciensano). De app richt zich tot iedereen die woont, werkt of op vakantie is in België, of België geregeld of voor langere tijd bezoekt.

Nieuw

Versie 1.5.1

De app werkt nu in Europa. Bedankt iedereen! Meer dan 2,3 miljoen van jullie hebben de applicatie gedownload. Laten we doorgaan en aarzel niet om er met u over te praten! We hebben verschillende verbeteringen aangebracht. Heeft u een vraag, een suggestie of stuit u op een probleem bij het gebruik van onze applicatie, neem dan gerust contact met ons op via onze website.

- Europese module
- Wifi / 4G-5G-optie
- Prestatieverbetering

Beoordelingen en recensies

3.9 van 5
1K beoordelingen

1K beoordelingen

Fjordstrøm ,

Eindelijk!

En nu hopen dat zoveel mogelijk mensen er gebruik van maken 👍

Jonas3632 ,

Apple watch inzetten zou een plus zijn

Prachtige app, maar indien de onderliggende frameworks het toelaten zou het handig zijn om de Apple Watch mee te laten werken om de registratie mogelijk te maken.

Een gsm zou al eens sneller in een rugzak, handtas of aan de kant liggen terwijl een Apple Watch een discrete oplossing zou kunnen bieden. Tot dan draag ik mijn iPhone uiteraard zoveel mogelijk in mijn broekzak.

mrgrumpy86 ,

Niet op oudere toestellen ....

App wekt niet op oudere toestellen , hier door amper bereik bij een heel groot deel van de bevolking ... ondoordacht

App-privacy

De ontwikkelaar, Sciensano, heeft aangegeven dat de werkwijze van de app omtrent privacy mogelijk het gebruik van gegevens omvat zoals hieronder wordt beschreven. Ga voor meer informatie naar het privacybeleid van de ontwikkelaar.

Er worden geen gegevens verzameld

De ontwikkelaar verzamelt geen gegevens van deze app.

Toepassing van het privacybeleid kan variëren op basis van bijvoorbeeld de functies die je gebruikt of je leeftijd. Lees meer

Informatie

Provider
Sciensano
Grootte
17.9 MB
Compatibiliteit

Vereist iOS 13.6 of nieuwer. Compatibel met iPhone.

Talen

Nederlands, Duits, Engels, Frans

Leeftijd
4+
Copyright
Prijs
Gratis

Ondersteunt

  • Delen met gezin

    Tot zes gezinsleden kunnen deze app gebruiken als Delen met gezin staat ingeschakeld.

Suggesties voor jou