iPad Screenshots

Description

Aan de hand van de MTRL Articulatie Applicatie kunnen 9 spraakklanken (D, K, L, N, R, S, SCH, T, Z) getraind worden.

Dit zijn de klanken waarbij het vaakst fonetische articulatiefouten gemaakt worden.

De app kan in elke fase van de articulatietherapie worden ingezet. Bij elk niveau zijn verschillende spelletjes voorzien waarbij de klanken via doelwoorden (ruim 96 per doelklank) getraind kunnen worden. Deze spelletjes zijn voorzien van prachtige, kwalitatieve afbeeldingen.

• Klankniveau: Voor de doelklanken S en R sluiten meerdere spelletjes aan bij de verschillende uitlokkingsmethodes: Pittigheid, Tongtrekken, Liptrillen, Tongwrijven, Bom & Slang, Ts - 3 Op Een Rij en Slangenmemory.

• Woordniveau: Alle spraakklanken kunnen ingeoefend worden op woordniveau aan de hand van zes verschillende spelvormen: Flitskaarten, Bingo, 3 Op Een Rij, Memory, Wat Is Het en Vreemde Eend (dit laatste spel is soms best pittig, kijk op app.mtrl.be voor de antwoorden).

Je kan kiezen tussen drie moeilijkheidsniveaus en vijf posities van de doelklank (initiaal, mediaal, finaal, initiale clusters en finale clusters).

• Woordgroepniveau: Alle spraakklanken kunnen ingeoefend worden op woordgroepniveau aan de hand van twee verschillende spelvormen: Woordgroepen en Woordgroeprad. Je kan kiezen tussen drie moeilijkheidsniveaus en vijf posities van de doelklank.

• Zinsniveau: Alle spraakklanken kunnen ingeoefend worden op zinsniveau aan de hand van drie verschillende spelvormen: Zinnen, Maak Een Zin en Draaiboek. Je kan kiezen tussen twee moeilijkheidsniveaus en vijf posities van de doelklank.

• Verhalen: Alle spraakklanken kunnen ingeoefend worden op verhaalniveau. Je krijgt opeenvolgende schermen met telkens één zin met minstens twee oefenwoorden in de gekozen positie.

De app biedt de mogelijkheid om de doelwoorden uit te spreken. Dit maakt modeling mogelijk en laat ook zelfstanding (thuis) oefenen toe.

We kozen voor een Vlaamse én een Nederlandse stem
zodat de app in alle regio’s kan worden ingezet. Je verandert de taal eenvoudig bij de instellingen.

Wie de productie van de huig R wil inoefenen, kiest best voor de Nederlandse stem.

What’s New

Version 1.2

We hebben enkele kleine bugs aangepakt ...
Weg ermee!

Information

Provider
MTRL VOF
Size
294.2 MB
Category
Education
Compatibility

Requires iOS 9.0 or later. Compatible with iPad.

Languages

Dutch

Age Rating
4+
Copyright
Price
32,99 €

Supports

  • Family Sharing

    Up to six family members will be able to use this app with Family Sharing enabled.

You May Also Like