Screenshots

Description

Zie je een dier in je huis of tuin, en weet je niet wat het is? Kijk goed en ontdek het in de Dierenzoeker!

In de Dierenzoeker vind je de meest voorkomende Nederlandse huis-, tuin en keukendieren. Het gaat om dieren uit de directe leefomgeving van mensen. Dieren in de stadsnatuur, zoals tuinen en parken, maar ook binnenshuis: de spin in je badkamer, de pissebed in de kelder. Via het beantwoorden van vragen over het door jou gevonden dier (bijvoorbeeld over kleur, gedrag, aantal poten) kun je hem uiteindelijk op naam brengen en er meer over leren.

Op dit moment kun je ongeveer vierhonderd dieren vinden, waaronder allerlei vogels, zoogdieren, vliegen en muggen, spinnen, pissebedden, duizend- en miljoenpoten, vlinders, bijen en hommels, mieren, sprinkhanen en krekels, wantsen, cicaden, libellen, amfibieën (kikkers, padden, salamanders), kevers, wormen, slakken, vissen en verschillende slootbeestjes.

De Dierenzoeker is een initiatief van Naturalis Biodiversity Center, Het Klokhuis (NTR) en EIS Kenniscentrum Insecten.

What’s New

Version 1.4.1

Het is lente! We hebben vijf nieuwe bijen en zweefvliegen toegevoegd: blinde bij, gehoornde metselbij, grote narcisvlieg, viltvlekzandbij en weidehommel. Via het nieuwe kenmerk ‘telling’ kun je nu ook de dieren bekijken die op het telformulier van de Nationale Bijentelling staan. In de toekomst zullen we dit uitbreiden met andere tellingen.

Ratings and Reviews

2.8 out of 5
4 Ratings

4 Ratings

Chocokaat ,

Overzichtelijke app

Ik was wat verbaasd om twee recensies te zien met maar 1 ster, maar blijkbaar zijn deze mensen niet ouder (of slimmer) dan iemand van 4 jaar. Leuke app om snel aan de hand van kenmerken een diersoort te vinden

de juf van het derde leerjaar ,

Fijne app

Erg handig en overzichtelijk!

Je peter ,

Zeer ontevreden

Joeng jundr app trekt ip de zak miljer laat onz ne foto pakkn fso ma je goat ons toch ni bikke loatn zoekn werkt eraan gastn!

App Privacy

The developer, Naturalis Biodiversity Center, has not provided details about its privacy practices and handling of data to Apple. For more information, see the developer’s privacy policy.

No Details Provided

The developer will be required to provide privacy details when they submit their next app update.

Supports

  • Family Sharing

    Up to six family members will be able to use this app with Family Sharing enabled.

More By This Developer

You May Also Like