EnergyID 4+

Smarter use of energy

EnergieID

Designed for iPhone

    • 4.0 • 16 Ratings
    • Free

iPhone Screenshots

Description

EnergyID is an online measurement and verification tool that helps households and organisations gain insight into their energy, water and waste consumption. With EnergyID you can collect, review and analyse metering data from your home or building. EnergyID helps you understand how much you have saved as a result of behavioural changes and improved efficiency.

What’s New

Version 1.0.9

Implementation of EnergyID Premium restrictions

Ratings and Reviews

4.0 out of 5
16 Ratings

16 Ratings

VerSeg ,

Goede app voor iPhone maar niet voor iPad

De app werkt op beide toestellen, staat ook zo aangegeven in de specificaties als zijnde “compatibel” met iPad, maar de schermen zijn helemaal niet aangepast aan het schermformaat.
Het zou goed zijn mocht er ook een echte tablet-versie zijn want nu blijft men gebonden aan de website om het echt bruikbaar te hebben.
Gebruikt toestel iPad mini 6 met alle laatste updates.

Jansa223 ,

Goede app, maar oude meterstanden ingeven doe je best via de website

Goede app & toegewijde developer. Ingeven van oude meterstanden via de app is omslachtig en kan je best via de website doen. Ik heb sinds 2013 een excel met meterstanden en ook veel fotos van onze meters, maar die krijg je niet makkelijk in de app. Het ingeven van historische data in de app is erg moeilijk door het kleine venstertje waarbinnen je de datum moet ingeven (kan enkel via terugscrollen). Dat gaat keer op keer mis want je swipet het venstertje steeds weg. Via de website gaat het iets makkelijker. Oude meterstanden in een excel kunnen wel ge-upload worden op de website - dat heb ik nog niet geprobeerd.
Ter info: een bchain P1 dongle voor slimme elektricteitsmeters van Sibelga (Brussel) kan niet aan de app/website gelinkt worden. Dat is niet iets waar de app aan kan verhelpen want bchain werkt enkel op het lokale netwerk en heeft geen web API. De dongles die wel gelinkt kunnen worden aan de app zijn helaas van bedrijven die naar mijn gevoel teveel gegevens verzamelen (naam, adres etc - allemaal niet nodig om je te eigen verbruik te monitoren, maar wel geld kunnen oprengen voor derden).

Developer Response ,

Kan je ons vertellen wat er net mis loopt? We hebben bij het ingeven van meterstanden minder gefocust op het ingeven van historische meterstanden omdat dat een éénmalige configuratie is. Ik kan je aanraden om dat via de website op je computer te doen, dat zou makkelijker moeten zijn.
Indien je nog met vragen of problemen zit mag je ons altijd contacteren via info@energieid.be

UPDATE: Ik heb net even gekeken naar de bchain dongle. Ze bieden geen mogelijkheid aan voor derde partijen om de data uit te lezen (via een web api). Ik zie dat je de dongle wel kan linken met Home Assistent, van daar kan je de data wel door sturen via onze webhooks. Los daarvan is het niet noodzakelijk om met de dongle te koppelen omdat wij de gegevens van de digitale meter rechtstreeks kunnen uitlezen via het Fluvius portaal.

Je excel bestand met historische meterstanden kan je makkelijk uploaden via de website door naar het meter overzicht in je dossier te gaan en daar rechtsboven op de drie puntjes te klikken. In het keuzemenu kan je dan Importere selecteren.

iMathiB ,

Does what it says on the box

Nice and clean. Does what it has to do.
Little buggy in remembering my default dossier but that’s it for me. (If only it was open source 😜)

Developer Response ,

Hi, the app should always open on your default record. You can set a record as default by clicking on the blue header 'My records' inside the navigation menu on the side. Then click the 3 dots behind the record you would like to set as your default.
What would you like to do if the platform was open sourced? Would you like to extend on the possibilities or just see the code to get an insight into the analysis? Send us an e-mail on info@energieid.be and we'll see what we can do.

App Privacy

The developer, EnergieID, indicated that the app’s privacy practices may include handling of data as described below. For more information, see the developer’s privacy policy.

Data Not Linked to You

The following data may be collected but it is not linked to your identity:

  • Usage Data
  • Diagnostics

Privacy practices may vary based on, for example, the features you use or your age. Learn More

You Might Also Like

Lifestyle
Lifestyle
Lifestyle
Lifestyle
Lifestyle
Lifestyle