Screenshots

Description

Het grootste gevaar voor een gedicht is dat je het leest. Waarom? Lezen is een automatisme.
Een gedicht heeft ritme. Een gedicht speelt met klank en taal. Een gedicht verwijst, verbindt, heeft gestapelde betekenissen. Hoe zorg je dat je een gedicht niet leest, maar verinnerlijkt en doorgrondt?
Door het zelf op te gaan bouwen.
Puzzling Poetry is een verslavend schuifspel voor gedichten waarin woorden zijn vervangen door visualisaties. Van jou wordt verwacht dat je het weer construeert tot een gedicht. Het spel bevindt op het snijvlak van literatuur en gameplay. De visualisaties van de gedichten zijn steeds anders waardoor ze zowel het probleem als de oplossing in het spel zijn. Je speelt met de woorden uit het gedicht waardoor deze tot leven komt. De beloning van het voltooien is een voorgelezen gedicht door de dichter zelf. Dit spel is vooralsnog te spelen met drie gedichten van Lucas Hirsch. Later zullen de gedichten van andere dichters worden toegevoegd aan het spel, te beginnen met 3 gedichten van Ruth Lasters en Remco Campert.
Puzzling Poetry is ontstaan uit een open oproep van het Stimuleringsfonds en het idee is uitgewerkt door Lucas Hirsch en Studio Louter. Tijdens de Frankfurter Buchmesse in oktober 2016 wordt de app gepresenteerd.

What’s New

Version 1.0.4

improved information screen. file-size reduction.

Ratings and Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Information

Provider
Studio Louter BV
Size
200.3 MB
Category
Games
Compatibility

Requires iOS 8.0 or later. Compatible with iPhone, iPad and iPod touch.

Languages

English

Age Rating
4+
Copyright
Price
Free

Supports

  • Family Sharing

    Up to six family members will be able to use this app with Family Sharing enabled.

More By This Developer

You May Also Like