T2D Helper 17+

nexuzhealth NV

Designed for iPad

    • Free

Screenshots

Description

Bij de glucose verlagende behandeling van type 2 diabetes heeft de zorgverlener de keuze tussen verschillende klassen van geneesmiddelen. Het internationale EASD/ADA algoritme geeft raad voor het gebruik van de verschillende klassen van glucose verlagende geneesmiddelen. De "T2D Helper" is een app die informatie verstrekt over deze verschillende klassen van geneesmiddelen en die op een praktische manier het algoritme vertaalt naar de individuele patiënt, rekening houdend met co-morbiditeiten zoals atherosclerotisch cardiovasculair lijden (ASCVD), hartfalen, chronisch nierlijden en eventuele nierfunctie beperking. Bovendien kan de hulpverlener mogelijke nevenwerkingen van de therapieën zoals risico op hypoglycemie of de mogelijkheid van gewichtstoename/daling mee incalculeren door gebruik van de filters. Deze filters kunnen aan- of uitgeschakeld worden door de hulpverlener en zullen hem helpen om tot een geïndividualiseerde therapie voor zijn type 2 diabetespatiënten te komen. De "T2D Helper" app heeft bovendien een filter voor terugbetalingscriteria, zodat de zorgverlener onmiddellijk de therapie kan toetsen aan de Belgische terugbetalingscriteria en hij kan gebruik maken van aangeboden hulpmiddelen zoals terugbetalingsattesten. Uiteraard is de "T2D Helper" app slechts een ondersteunend instrument en is het de zorgverlener zelf die zal instaan voor de definitieve beslissing bij de keuze van de glucose verlagende behandeling. De "T2D Helper" app wordt op regelmatige tijdstippen geüpdatet in functie van de terugbetalingscriteria in België en/of bij wijzigingen in het landschap van de behandelingen bij type 2 diabetes. De formulieren nodig voor aanvraag van terugbetaling van de geneesmiddelen alsook de bijsluiters van de geneesmiddelen zijn beschikbaar in PDF-formaat.
Deze toepassing kwam tot stand mede dankzij de steun van Astra Zeneca, Boehringer Ingelheim, Eli Lilly, MSD, Mundipharma, Novo Nordisk en Sanofi. De sponsors zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de T2D Helper applicatie.

What’s New

Version 2.1.0

Uitbreiding van product bijsluiters

Ratings and Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Jobo1111 ,

Tegenstrijdige gegevens. Met literatuur

Bij mijn eerste gebruik reeds 2 tegenstrijdigheden met de literatuur.
Wel gwichtstoename en hogere sterfte ivm
SGLT2remmers en GLP1remmers !
Sterfte zou best ook als variabele gekozen worden, naast Hypoglycemie, Gewichtstoname..
Conclusions and Relevance In this network meta-analysis, the use of SGLT-2 inhibitors or GLP-1 agonists was associated with lower mortality than DPP-4 inhibitors or placebo or no treatment. Use of DPP-4 inhibitors was not associated with lower mortality than placebo or no treatment.
JAMA. 2018;319(15):1580-1591. doi:10.1001/jama.2018.3024

gewichtstoename
NTG 2010/154/393 N Kleefstra, Zwolle, A886

App Privacy

The developer, nexuzhealth NV, indicated that the app’s privacy practices may include handling of data as described below. For more information, see the developer’s privacy policy.

Data Not Collected

The developer does not collect any data from this app.

Privacy practices may vary based on, for example, the features you use or your age. Learn More

More By This Developer

You Might Also Like

Medical
Medical
Medical
Medical
Medical
Medical