iPad Screenshots

Description

‘Voor ik het vergeet’ is een app ter ondersteuning van het voeren van gesprekken rond vroegtijdige zorgplanning, in de eerste plaats bedoeld voor mensen met dementie.
De app bestaat uit verschillende thema’s met per thema een aantal vragen. De vragen en thema’s worden verduidelijkt met foto’s die aansluiten bij de leefwereld van de oudere persoon. Er worden vragen gesteld die te maken hebben met levenskwaliteit, maar sommige vragen gaan ook specifiek over het levenseinde.

De app vormt een laagdrempelige manier om het gesprek aan te gaan over een moeilijk thema. De opbouw van de vragen maakt dat men op een rustige manier het gesprek kan aangaan, beginnende met neutrale vragen om in de loop van het gesprek wat dieper in te gaan op de wensen bij het levenseinde.

Het idee voor de app is van oorsprong ontstaan vanuit een projectoproep voor de Koning Boudewijnstichting. De app werd intussen geprofessionaliseerd, uitgebreid getest en positief geëvalueerd door verschillende woonzorgcentra. Het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen verlenen hun medewerking en steun aan dit project.

Wie de light versie aankoopt krijgt de basis mee en kan gebruik maken van het semi-gestructureerde interview met foto’s dat werd opgesteld door het WZC de Ruyschaert. Wie de full versie aankoopt heeft daarenboven de vrijheid om zelf thema’s en vragen toe te voegen, te verwijderen of te personaliseren aan de hand van foto’s uit het eigen woonzorgcentrum.

Meer informatie: www.voorikhetvergeet.be
Aankoop via de website. Jaarlijks hernieuwbaar.

What’s New

Version 1.2

- Bug fixes

Ratings and Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Information

Provider
Jemasoft BVBA
Size
10.3 MB
Category
Medical
Compatibility

Requires iOS 6.0 or later. Compatible with iPad.

Languages

English

Age Rating
4+
Copyright
Price
Free

Supports

  • Family Sharing

    Up to six family members will be able to use this app with Family Sharing enabled.

More By This Developer

You May Also Like