Vraag Maar 9+

Zelfmoordpreventie

Stichting 113 Zelfmoordpreventie

Ontworpen voor iPhone

    • Gratis

iPhone-schermafbeeldingen

Beschrijving

Wil je weten wat te doen als iemand aan zelfmoord denkt? Veel mensen vinden het lastig om over zelfmoord te praten, maar het kán wel. De VraagMaar app helpt je erbij, met uitleg, oefeningen, tips & tricks. Met een gesprek kan jij het verschil maken.

Elke dag plegen er 5 mensen zelfmoord. En nog veel meer mensen denken aan zelfmoord. Bijna 1 op de 10 mensen denkt wel eens aan zelfmoord en elke dag belanden er zo’n 40 mensen op de eerste hulp na een zelfmoordpoging. Jong, oud, man, vrouw, arm, rijk. Mensen met problemen, pijn, depressies, verdriet en verlies. Mensen die zich alleen voelen, het gevoel hebben dat ze anderen tot last zijn en niemand hen kan helpen. Kortom, zelfmoordpreventie is noodzakelijk.

Soms zeggen ze het, ‘Ik denk aan zelfmoord’. Vertellen ze het tegen hun partner, tegen hun huisarts of psycholoog. Soms zoeken ze hulp om hun problemen op te lossen. Maar sommige mensen praten er met niemand over. En de gedachten aan zelfmoord worden steeds sterker. Zelfmoord lijkt dan een oplossing, maar het is een heel definitieve oplossing voor een tijdelijk probleem.

Maak je je zorgen om een ander, om je kind, je partner, een collega? Zie je dat iemand het moeilijk heeft? Dan spelen als snel de vragen op ‘Hoe kan ik iemand helpen die zelfmoordgedachten heeft?’ of ‘wat doen als iemand aan zelfmoord denkt? Vraag je je af wat jij kan doen? Praten helpt! Het is de eerste stap naar een oplossing. Door over zelfmoordgedachten te praten, wordt het mogelijk om hulp te zoeken. De VraagMaar app helpt je erover te praten.

Wat doen als iemand zelfmoord wilt plegen? Zelfmoordpreventie is noodzakelijk. Daarom leert de VraagMaar app je:

● Hoe je signalen herkent
● Hoe gedachten aan zelfmoord ontstaan
● Het je het gesprek over zelfmoord voert
● Hoe je contact maakt
● Hoe je begrip toont
● Hoe je samen hulp zoekt
● Hoe je voor jezelf zorgt

Ben je op zoek naar een zelfmoordpreventie app en heb al eerder apps geïnstalleerd als, ‘Suïcide? Help!’, ‘Suïcide Preventie App’, ‘Backup app’, ‘ggz app’, ‘ggd app’, ‘rode kruis app’, ‘ehbo app’ of ‘moodpath’? Kortom, ben je op zoek naar de juiste informatie om iemand die aan zelfmoord denkt te ondersteunen, dan kan de VraagMaar app je verder helpen.

Nieuw

Versie 2.0.0

Let op: bij installatie van deze nieuwe 2.0 versie gaan gegevens uit de oude versie verloren.

App-privacy

De ontwikkelaar, Stichting 113 Zelfmoordpreventie, heeft aangegeven dat volgens de toepassing van het privacybeleid van de app gegevens kunnen worden beheerd zoals hieronder staat beschreven. Ga voor meer informatie naar het privacybeleid van de ontwikkelaar.

Er worden geen gegevens verzameld

De ontwikkelaar verzamelt geen gegevens van deze app.

Toepassing van het privacybeleid kan variëren op basis van bijvoorbeeld de functies die je gebruikt of je leeftijd. Lees meer

Suggesties voor jou

GGZ Standaarden
Geneeskunde
ACT Guide
Gezondheid en fitness
Superbrains
Geneeskunde
FK
Geneeskunde
NiceDay - Coaching & Therapy
Gezondheid en fitness
Minddistrict
Geneeskunde