Screenshots

Description

Smagssansen er vigtig for menneskets erkendelse og oplevelse af omverdenen. Smag får os til at føle - den får os til at engagere os. Den får os også til at huske; vi husker ofte særlige oplevelser, hvor bestemte smage og sanseindtryk gjorde sig gældende. Og alle kan smage og tale med om smag - også selvom smag samtidig er en individuel foreteelse.

Smagen kan altså "noget" i forhold til vores kognition og andre psykologiske dynamikker. Fag med smag - og de hertil hørende undervisningsmaterialer - er et spadestik ned i de læringspotentialer, som kan tænkes at ligge i denne fundamentale erkendelse. Hvordan kan en skriveproces i dansk f.eks. intensiveres og fagligt styrkes ved at lade konkrete smagsoplevelser være en integreret del af didaktikken? Hvordan "smager" en biologifaglig erkendelse omkring næringsindhold i morgenmadsprodukter og disses effekter på kroppens oplevelse af energi? Hvordan virker smag ind på børn og unges kønsrollefortællinger - og hvordan "smager" maskulinitet (af chili? - eller er det blot en samfundsmæssig forestilling konstrueret af medierne)? Disse er blot få eksempler på spørgsmål, som behandles didaktisk gennem materialerne.

Smag med fag udforsker med andre ord læringspotentialerne ved at lade smagsoplevelser indgå som et bevidst æstetisk led i elevernes læringsprocesser. Og samtidig inviterer Smag for Livet - projektet bag Fag med smag - vores brugere (dvs. lærerne) til at komme med feedback til os direkte i app'en. Vi hører meget gerne fra dig via det lille vurderingsskema, som er knyttet til hver undervisningsaktivitet.

Smag for Livet er et tværinstitutionelt projekt mellem Aarhus Universitet, Syddansk Universitet, Nordic Foodlab ved KU, Ernærings- og Sundhedsuddannelsen samt en række professionshøjskoler rundt omkring i landet.

What’s New

Version 1.2.10

Design og stabilitetsforbedringer.

Information

Seller
University College Lillebaelt
Size
41.5 MB
Category
Education
Compatibility

Requires iOS 9.0 or later. Compatible with iPhone, iPad and iPod touch.

Languages

English

Age Rating
Rated 4+
Copyright
© 2017 Smag for Livet
Price
Free

Supports

  • Family Sharing

    Up to six family members will be able to use this app with Family Sharing enabled.