Screenshots

Beschreibung

Fass är läkemedelsbranschens samlade förteckning över läkemedel och produceras av branschorganisationen Lif – de forskande läkemedelsföretagen. Innehållet är baserat på myndighetsgodkänd produktinformation och anpassat till allmänhetens och vårdpersonals olika behov.

Appen Fass Veterinär finns som alternativ för dig som i din yrkesroll behöver ha tillgång till Fass Vet.-texter även utan internet. Appen riktar sig inte till allmänheten utan användaren ska vara verksam inom området djursjukvård.

* Du kan söka efter läkemedel genom antingen läkemedelsnamn, substansnamn eller ATC-kod.
* På produktsidan finns utöver Fass Vet.-texten även länkar till substans, ATC-register och kontaktinformation till företaget. Om du har tillgång till internet har du även möjlighet att se vilka apotek som har läkemedlet i lager.
* ATC-registret ger dig möjlighet att navigera dig till det läkemedel du söker och går att sortera på specifika djurslag.
* Fakta för veterinärer innehåller allmänna texter om läkemedel till djur.

* När din telefon/läsplatta har tillgång till internet använder appen den mobilanpassade versionen av Fass webbplats.
* När din telefon/läsplatta saknar internetuppkoppling använder appen nedladdad information. I fältet längst upp på skärmen visas då information om att du använder appen offline och vilket datum den aktuella produkttexten senast laddades ned till din telefon/läsplatta.
* För att uppdatera den nedladdade informationen behöver du ha appen Fass Veterinär igång i din telefon/läsplatta när du har tillgång till internet. Informationen uppdateras då automatiskt.

På Fass.se är informationen alltid uppdaterad. När du har tillgång till internet rekommenderar vi därför alltid Fass.se i första hand, för ett patientsäkert arbetssätt.

Mer information om Fass:
Allt mer information sprids via digitala kanaler, inte minst om hälsa och sjukvård, och idag finns mängder av webbplatser och databaser med hälsoanknytning. Internet är en naturlig källa för att tillhandahålla information, vilken oftast är kostnadsfri och tillgänglig för alla. Det gäller även för läkemedelsinformation. Men vem som helst kan förmedla information om hälsa på internet och därför varierar informationens kvalitet.

Lif – de forskande läkemedelsföretagen har utvecklat Fass i nära samarbete med sina medlemsföretag och tar sitt ansvar för att alla ska kunna ta del av bred, kvalitetssäkrad och aktuell information om läkemedel som finns tillgängliga i Sverige.

För att vara patientsäker krävs att källan ständigt uppdateras, vilket sker på Fass. Exempelvis sker uppdateringar om hur läkemedel bör användas, vilka doseringar som är lämpliga, vilka biverkningar som upptäckts och i vilka fall man inte bör använda ett visst läkemedel. Med patientsäkerhet i fokus är det en självklarhet att rekommendera vårdpersonal och veterinärer att söka sin information på Fass. Genom ständig uppdatering och utveckling har Fass ett högt förtroende som källan till kunskap om läkemedel.

Fass distribueras via webbplatsen www.fass.se, den mobilanpassade versionen mobil.fass.se samt apparna Fass Vårdpersonal, Fass Allmänhet och Fass Veterinär.

Neuheiten

Version 2.0.0

Bugfixar

App-Datenschutz

Der Entwickler, Läkemedelsindustriföreningens Service AB, hat darauf hingewiesen, dass die Datenschutzrichtlinien der App den unten stehenden Umgang mit Daten einschließen können. Weitere Informationen findest du in den Datenschutzrichtlinien des Entwicklers.

Nicht mit dir verknüpfte Daten

Die folgenden Daten werden zwar möglicherweise erfasst, aber nicht mit deiner Identität verknüpft:

  • Standort
  • Kennungen
  • Nutzungs­daten
  • Diagnose

Die Datenschutzpraktiken können zum Beispiel je nach den von dir verwendeten Funktionen oder deinem Alter variieren. Weitere Infos

Support

  • Familienfreigabe

    Wenn die Familienfreigabe aktiviert ist, können bis zu sechs Familienmitglieder diese App verwenden.

Mehr von diesem Entwickler

Das gefällt dir vielleicht auch