Screenshots

Beschreibung

“Leipzig ‘89” is een meertalige audiogids die u door 20 oorspronkelijke locaties van de democratische bewustwording 1989-1990 in het stadsgebied van Leipzig leidt. Bij elke locatie zijn er belangrijke acties geweest die bijdroegen tot het omverwerpen van de SED-dictatuur.

De op GPS-gebaseerde wandeltocht benadrukt de bijzonderheid, de complexiteit en het unieke van het totale evenement van de vreedzame revolutie in Leipzig. Ze is gebaseerd op een stelestentoonstelling (platen met inscripties) “Plaatsen van de vreedzame revolutie”. De steles van trekmetaal, gebruikt in de DDR-vestingwerken duiden op de belangrijke acties gericht op de politieke oppositie in Leipzig. In dit geval, niet alleen op de bekende evenementen zoals de beslissende maandagdemonstratie op 9 oktober 1989, de bezetting van het Stasi-hoofdkwartier op 4 december 1989 of de eerste vrije parlementsverkiezingen op 18 maart 1990. Zelfs op kleinere, maar daarom niet minder belangrijke acties van de burgerrechtenbeweging, zal worden herinnerd.

De rondleiding door de stad maakt de ruimtelijke en temporele evolutie van de vreedzame revolutie tot leven en de stadswandeling over 1989 begrijpelijk. Ze herinnert aan de macht van de democratische gedachte die de burgers aan de zelfbevrijding van SED-dictatuur heeft geholpen. “Leipzig ‘89” presenteert op een indrukwekkende wijze een belangrijk hoofdstuk van de Duitse geschiedenis en de bijzondere rol van Leipzig als de stad van de vreedzame revolutie.

De app maakt de gebeurtenissen van de vreedzame revolutie zichtbaar en hoorbaar en is dus ook een sensuele ervaring. GPS-kaarten en routenavigatie gidsen de gebruiker direct naar de individuele stations. Met behulp van QR-codes op de steles kan de app onmiddellijk gedownload worden naar mobiele apparaten of kan het station onmiddellijk worden opgeroepen. Een verscheidenheid van originele foto’s, documenten en eigentijdse beelden zijn een aanvulling op de informatie over de steles en de audiogids.

Neuheiten

Version 1.1

Patch iOS 9

Informationen

Anbieter
zwei.null Marketing Dennis Willkommen & Karsten Voigt GbR
Größe
67.3 MB
Kategorie
Reisen
Kompatibilität

Erfordert iOS 6.0 oder neuer. Kompatibel mit iPhone, iPad und iPod touch.

Sprachen

Englisch

Alter
4+
Copyright
Preis
Gratis

Support

  • Familienfreigabe

    Wenn die Familienfreigabe aktiviert ist, können bis zu sechs Familienmitglieder diese App verwenden.

Mehr von diesem Entwickler

Das gefällt dir vielleicht auch