Robot ora exacta 4+

Infomedia Pro S.R.L.

Designed for iPad

    • Free

Screenshots

Description

"La semnalul urmator va fi ora..." Robotul de la ora exacta!

Desi in prezent acest lucru pare greu de ințeles, a existat o perioada (multi ani inainte de Revolutia din 1989, pe vremea cand telefoanele mobile erau doar un vis, frigiderul nu avea ceas si cand televiziunea emitea doar 2 ore pe zi, seara) in care romanii foloseau telefonul fix si sunau la numarul scurt 958 pentru a-si potrivi ceasurile.

“La semnalul urmator va fi ora: 15, 23 minute si 15 secunde!” Cine nu-si aminteste aceasta fraza?
Aceasta inventie a fost realizata in cadrul unui contract de cercetare incheiat intre unitatea de invătamant superior din Timisoara si Ministerul Telecomunicatiilor.
In prezent, “ceasul vorbitor” beneficiaza de folosirea semnalului furnizat de satelitii GPS catre serverele NTP (Network Time Protocol), generand secventele vocale corespunzatoare pe iesirile audio ale unor calculatoare. Precizia „ceasului” este asigurata de folosirea semnalului furnizat de satelitii GPS catre servere, astfel incat eventualele intarzieri nu vor fi mai mari de 100 milisecunde, iar comutarea la ora de iarna / vara, precum si saltul de o secunda pentru compensarea Timpului Coordonat Universal (UTC) furnizat de GPS fata de durata medie a anului solar se face automat.
Programul de fata parafrazeaza stramosescul robot telefonic de la Romtelecom-ul de alta data. Dar beneficiaza de precizia data de serverele moderne, de transferul rapid al datelor prin Internet, precum si de faptul ca… nu presupune costuri suplimentare, cum era in alte vremuri, la fiecare apel telefonic.

Robot telefonic – ORA EXACTA. Gratuit, cu drag, de la noi pentru dumneavoastra.

What’s New

Version 1.0

This app has been updated by Apple to display the Apple Watch app icon.

App Privacy

The developer, Infomedia Pro S.R.L., has not provided details about its privacy practices and handling of data to Apple.

No Details Provided

The developer will be required to provide privacy details when they submit their next app update.

More By This Developer

You Might Also Like

Entertainment
Entertainment
Entertainment
Entertainment
Entertainment
Entertainment