Screenshots

Description

StopKorona! е мобилна апликација наменета да придонесе во стопирање на ширењето на коронавирусот и да ги заштити корисниците. Апликацијата користи постапка за откривање на растојание помеѓу мобилните уреди / апликации на други лица, со употреба на Bluetooth технологија. Основната цел на апликацијата е да обезбеди брз одговор на здравствените власти за лицата кои биле во близок контакт со заразеното лице во изминатите 14 дена.
Апликацијата користи Bluetooth за да комуницира со други корисници на апликацијата и разменува шифрирани, анонимни податоци за растојанието на сите околни уреди, на далечина релевантна за ширење на инфекцијата, во текот на ограничен временски период во последните 14 дена.
Доколку корисник на апликација се зарази со вирусот, Министерството за здравство ќе побара од корисникот на апликацијата да ја сподели со Министерството листата со податоците од неговата апликација, при што надлежните органи ќе ги детектираат телефонските броеви и ќе ги известат лицата кои што биле во непосредна близина со лице кое е носител на COVID-19, притоа заштитувајќи ја целосно неговата приватност.
Корисниците имаат целосна контрола врз нивната приватност. Единствениот податок поврзан со корисникот е мобилниот телефонски број. Тој се чува на безбеден сервер управуван од Министерството за здравство и ќе се користи по согласност на корисникот, само доколку корисникот е заразен со коронавирус.
Сите корисници на апликацијата даваат личен придонес во колективната борба против оваа заедничка здравствена опасност. Колку повеќе корисници на апликацијата - толку подобри и побрзи резултати во борбата против вирусот.
Повеќе информации на: https://stop.koronavirus.gov.mk

What’s New

Version 1.1.0

Објаснувања за апликацијата, функционалност за бришење на податоците и подобрени перформанси.

Ratings and Reviews

4.4 out of 5
49 Ratings

49 Ratings

iosuser555 ,

Bravo

Bravo za deckite od ios timot

Information

Provider
Ministerstvo za informatichko opshtestvo i administracija Skopje
Size
29.1 MB
Compatibility

Requires iOS 11.0 or later. Compatible with iPhone, iPad and iPod touch.

Languages

English, Albanian, Macedonian

Age Rating
4+
Copyright
Price
Free

Supports

  • Family Sharing

    Up to six family members will be able to use this app with Family Sharing enabled.

You May Also Like