Screenshots

Description

UNI Token претставува софтверска апликација на УНИБанка која се инсталира и користи преку мобилен уред, а служи за идентификација на корисникот и потврда на плаќањата иницирани преку електронското банкарство Е-UNIBanka, како и преку мобилната апликација My Unibank.
За да можете да потпишувате трансакции со UNI Token, потребно е да ја инсталирате апликацијата на Вашиот мобилен уред, да го скенирате QR кодот кој ќе го добиете во експозитурите на УНИБанка и да ја поминете постапката на регистрација на UNI Token согласно упатствата на Банката.
По извршената инсталација и регистрација на UNI Token, за понатамошното користење на апликацијата не е потребно мобилниот уред да биде поврзан на Интернет.
Која е предноста на UNI Token
МОБИЛНОСТ - Со UNI Token можете безбедно да ги користите услугите кои УНИБанка ги нуди преку електронското банкарство Е-UNIBanka од кој било компјутер со Интернет било каде во светот како и преку мобилната апликација My UNIBank;
КОМПАТИБИЛНОСТ – Со UNI Token можете да потпишувате трансакции без никакво ограничување од типот на уредот кој го користите за електронско банкарство (компјутер, таблет или телефон), верзијата на оперативениот систем на уредот или тип и верзија на интернет пребарувач.
ПОВЕЌЕКРАТНА СИГУРНОСТ – При најава во системот и извршување на трансакциите сигурноста е гарантирана со комбинација на Вашето корисничко име и лозинка за пристап во системот; лозинката за влез во апликацијата UNI Token, PIN-кодот на UNI Token како и еднократната лозинка генерирана од UNI Token; Еднократната лозинка во комбинација со претходно наведените елементи се користи за потпишување на кокретна трансакција или повеќе трансакции одеднаш, при што со генерирањето на кодот освен корисникот се валидираат повеќе компонети од самата трансакција со што се зголемува нивото на сигурност на потпишување.
ДОПОЛНИТЕЛНА ОПЦИЈА - во мобилната апликација My Unibank, UNI Token можете да го користите и за потпишување трансакции на износи над лимитите одбрани од Вас, до кои потпишувате само со лозинка.

What’s New

Version 1.0.2

- bug fixing

Ratings and Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Information

Provider
UNIVERZALNA INVESTICIONA BANKA A.D.
Size
18 MB
Category
Finance
Compatibility

Requires iOS 8.0 or later. Compatible with iPhone, iPad and iPod touch.

Languages

English, Macedonian

Age Rating
4+
Copyright
Price
Free

Supports

  • Family Sharing

    Up to six family members will be able to use this app with Family Sharing enabled.

More By This Developer

You May Also Like