Снимки экрана

Описание

App store Dutch

Op oudere meters geeft een draaiende metalen schijf het stroomverbruik weer. Op nieuwere meters en slimme meters is deze draaischijf vervangen door een led-lampje. Met deze app kunt u op beide type meters uw live stroomverbruik bepalen. De draaischijf roteert en het ledlampje knippert namelijk afhankelijk van de hoeveelheid stroom die op dat moment verbruikt wordt. Bij een draaischijfmeter staan bijvoorbeeld 300 rotaties gelijk aan 1 kWh. Bij de meeste LED meters staat 1000 x knipperen gelijk aan het verbruik van 1 kWh. Door de rotaties of de frequentie van het knipperen te registreren kun je dus het live stroomverbruik bepalen. Wat heb je hieraan? Het is vooral boeiend om te bepalen wat ongeveer uw nachtverbruik of sluipverbruik is. Op jaarbasis maakt het een groot verschil of dit gemiddeld 80 Watt is of 250 W. Ook kunt u het verbruik van een specifiek apparaat bepalen door het tijdens een meting aan en uit te zetten. Kortom, met deze app kunt u ontdekken wat bij u thuis de sluipverbruikers en de grootverbruikers zijn.

- Meetscherm
Het vierkante vak linksboven in het hoofdscherm geeft het camerabeeld van uw toestel weer. Deze richt u op het ledlampje of op de draaischijf. In het midden van dit scherm staat een vizier-teken. De optimale afstand tot de elektriciteitsmeter kan variëren tussen de 10 en 30 cm afhankelijk van de omstandigheden. Dit is een kwestie van uitproberen. Kiest u voor “Manual” dan verandert het vak in een knop waarmee u elke rotatie of flits kunt invoeren.

- Meetwaarde.
Het getal dat getoond wordt is het actuele verbruik in Watt, 1000 Watt is 1kW. De maximale waarde die de display weer kan geven bedraagt 9999 Watt.

- Settings
In dit menu kunt u uw metertype kiezen, draaischijf of LED. Ook is het mogelijk om handmatig het LED-signaal of schijfrotatie in te voeren. Verder kunt u hier de waarde kiezen die aangeeft hoeveel rotaties of flitsen er bij uw meter nodig zijn voor 1 kWh. Ook kunt u hier de kleur van de LED aanpassen en eventueel de gevoeligheid van de camera instellen.

- Start / Stop
Met deze knop kun u een meting starten en stoppen. Door de meting te stoppen blijft de grafiek stil staan en kunt u er bijvoorbeeld een screenshot van maken. Screenshots maakt u door de home-knop en de aan/uit-knop kort gelijktijdig in te drukken. De foto wordt dan opgeslagen op uw filmrol.

- Grafiek
De grafiek geeft de meest recent gemeten waarden weer. Als u een meting begint en gedurende de meting één apparaat aanzet en even later weer uitzet zal het verbruik van het betreffende apparaat als een piek zichtbaar worden in de grafiek. De eenheid bedraagt Watt.

- Geluid
Met de knop rechtsonder in het scherm kunt u het geluidsignaal aan- of uitzetten.

De app werkt ook offline, er is geen actieve internetverbinding nodig.

Что нового

Версия 1.0.3

• Fix intro text on iPhone 4/4S

Информация

Провайдер
Dorada App Software Ltd
Размер
5.6 МБ
Категория
Утилиты
Совместимость

Требуется iOS 7.0 и новее. Совместимо с iPhone, iPad и iPod touch.

Языки

английский, голландский

Возраст
4+
Copyright
Цена
Бесплатно

Поддерживается

  • Семейный доступ

    С помощью семейного доступа приложением смогут пользоваться до шести участников «Семьи».

Другие приложения этого разработчика

Вам может понравиться