Skärmavbilder

Beskrivning

A megújult iCsekk alkalmazás segítségével:

Fizetheti QR-kóddal ellátott postai csekkjeit - a csekken található QR-kód beolvasásával - „QR-kódos befizetés” menüpont
Fizetheti iCsekk QR-kóddal ellátott számláit - a számlán található QR-kód beolvasásával - „QR-kódos befizetés” menüpont
Összekapcsolhatja a Díjnet fiókját és telefonját - Kezdeményezze a „Beállítások” menüpont alól, hogy Díjnetes számláit elérhesse a „Várakozó számlák” menüpont alatt

Feltöltheti mobiltelefon egyenlegét - „Mobil feltöltés” menüpont

Regisztráljon e-mail címe és egy belépési jelszó megadásával, és már kezdheti is a befizetéseket!

A megújult applikáció használatához, még abban az esetben is szükséges a belépés előtti új regisztráció, ha már használta a régi iCsekk alkalmazást. A regisztráció során e-mail cím és jelszó páros megadása szükséges. A regisztrációt követően korábbi adatai elérhetőek lesznek az Ön számára.


Felhívjuk figyelmét! Bizonyos iOS készülékek használata esetén, a megújult alkalmazás nem tölthető le a régi verzió törléséig.


A jelszót milyen formátumban kell megadni?

A jelszó egy 8-30 karakterből álló, kis-és nagybetűt, számot és írásjelet tartalmazó, tetszőlegesen megadott egyedi kód lehet.

Az alkalmazás segítségével bármely internetes fizetésre alkalmas bankkártyájának felhasználásával befizetheti csekkjeit, elektronikus és papír alapú számláit, vagy feltöltheti mobiltelefon egyenlegét is.

A fizetési felületet a SimplePay biztosítja – adja meg adatait vagy regisztrálja bankkártyáját, hogy még egyszerűbb legyen a fizetés.

A korábban végrehajtott tranzakciókat a „Kifizetett számlák” menüpont alatt tekintheti meg, elmentett vagy időközben beérkezett tranzakcióit pedig a „Várakozó számlák” menüpontban találja.

Köszönjük, hogy minket választ!

Gyakran ismételt kérdések:

Mennyibe kerül ez nekem?
Az iCsekk alkalmazás használata ingyenes, a fizetési tranzakció bankkártyás vásárlásnak minősül, melynek díja bankonként eltérő lehet. Bankkártyáját a Postai QR-kód / iCsekk QR / Díjnetből érkező számlával megegyező összeggel terheljük meg. Az alkalmazás letöltése és használata adatforgalmat generál.

Mennyire biztonságos?
A rendszer biztonsági megoldásai a banki rendszerek biztonsági megoldásaival egyenértékűek.

Minden tranzakcióról kapok visszaigazolást?
Igen, az alkalmazás minden tranzakció eredményéről e-mail visszajelzést ad, a fizetési tranzakcióról pedig – beállításainak megfelelően – a fizetési szolgáltató külön visszaigazolást küld.

Milyen kártyával tudok fizetni?
Az iCsekk alkalmazásban a tranzakciók lebonyolításához bármilyen, internetes fizetésre alkalmas bankkártya felhasználható.

Mi történik a korábbi tranzakciókkal?
Az applikációhoz használt régi telefonszámának megadásával, korábban teljesített tranzakciói, és a korábban rögzített, befizetésre váró számlái is elérhetővé válnak.

Nyheter

Version 20.3

Kisebb hiba javítások

Betyg och recensioner

4.6 av 5
14 betyg

14 betyg

cocika27 ,

Hiba!!!

Frissítés után nem lehet bejelentkezni érvénytelen E-mail címre hivatkozik!

Svar från utvecklaren ,

Kedves Ügyfelünk!

Korábban az alkalmazás használata telefonszámhoz kötött volt, az email címek csak fizetési visszaigazolásra szolgáltak, azokat eddig nem kellett megerősíteni.

Az új iCsekk alkalmazás már megerősített email címekhez rendeli a felhasználókat, emiatt a régi ügyfeleinknek is újra kell regisztrálnia.

Fizetett és várakozó számlái nem vesznek el, a regisztrációt követően Ön megadhatja a korábbi iCsekk alkalmazásban használt telefonszámát, amire az iCsekk rendszere küld egy SMS kódot. Ezt a kódot az alkalmazásba megadva a rendszerünk automatikusan áthozza a korábbi tranzakcóit.

Üdvözlettel,
iCsekk

Information

Leverantör
Dijbeszedo Holding Zrt.
Storlek
17.3 MB
Kategori
Finans
Kompatibilitet

Kräver iOS 12.2 eller senare. Kompatibel med iPhone, iPad och iPod touch.

Språk

engelska, ungerska

Ålder
4+
Copyright
Pris
Gratis

Support

  • Familjedelning

    Upp till sex familjemedlemmar kan använda den här appen när Familjedelning är aktiverad.

Du kanske också gillar