ΣταυροΛεξίες του Zoo.gr 12+

Greek Multiplayer Word Game

LazyLand LTD

Designed for iPad

  • 5.0 • 2 Ratings
  • Free
  • Offers In-App Purchases

Screenshots

Description

Ελληνικό παιχνίδι λέξεων! Παίξε με πραγματικούς αντιπάλους στα Ελληνικά!

Οι "ΣταυροΛεξίες του Zoo.gr" είναι ένα multiplayer παιχνίδι λέξεων στο οποίο παίζουν 2 παίκτες ταυτόχρονα. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να σχηματίζετε έγκυρες λέξεις οριζόντια ή κάθετα με βάση κάποια από τα 7 γράμματα που έχετε στο κάτω μέρος της οθόνης. Η πίστα του παιχνιδιού αποτελείται από 15x15 θέσεις στις οποίες μπορείτε να τοποθετήσετε τα γράμματα. Αυτός που παίζει πρώτος, οφείλει να τοποθετήσει τη λέξη του έτσι ώστε ένα γράμμα να βρίσκεται στο κεντρικό μέρος της πίστας. Οι παίκτες παίζουν κυκλικά και υπάρχει η χαρακτηριστική ένδειξη ενός βέλους που υποδεικνύει ποιος παίκτες παίζει κάθε στιγμή. Έχετε δύο λεπτά για να επιλέξετε τη λέξη που θα τοποθετήσετε στο τραπέζι. Ο συνολικός αριθμός γραμμάτων είναι 104. Μοιράζονται στην αρχή από 7 γράμματα στον κάθε παίκτη και ανανεώνονται αυτόματα όσα γράμματα χρησιμοποιείτε ώστε να έχετε πάντα 7, έως ότου δεν υπάρχουν άλλα αχρησιμοποίητα.

Κανόνες

Μπορείτε να εισάγετε με έγκυρο τρόπο μία νέα λέξη στο τραπέζι, μόνο αν αυτή συνδέεται (έστω και σε ένα γράμμα της) με κάποια άλλη λέξη του τραπεζιού. Πρέπει επίσης, τα γράμματα που τοποθετείτε να είναι όλα σε οριζόντια ή όλα σε κάθετη διάταξη. Αν κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης των γραμμάτων δημιουργούνται περισσότερες από μία νέες λέξεις (οριζόντια και κάθετα), πρέπει όλες οι νέες σχηματιζόμενες λέξεις να είναι έγκυρες. Μπορείτε επίσης να τροποποιήσετε μία υπάρχουσα λέξη, προσθέτοντας ένα ή περισσότερα γράμματα ώστε να δημιουργηθεί νέα έγκυρη λέξη. Σε περίπτωση που η λέξη δεν είναι έγκυρη ή ο τρόπος τοποθέτησης των γραμμάτων δεν είναι σύμφωνος με τους παραπάνω κανόνες θα σας βγαίνει ανάλογο μήνυμα και θα πρέπει να ξαναπροσπαθήσετε μέσα στον επιτρεπόμενο χρόνο. Αν δεν προλάβετε να δημιουργήσετε κάποια λέξη στα δύο λεπτά του χρόνου σας χάνετε τη σειρά σας. Αν δεν μπορείτε να δημιουργήσετε καμία έγκυρη λέξη, πατήστε "Πάσο". Έχετε τότε το δικαίωμα να αντικαταστήσετε όσα γράμματα θέλετε με άλλα, αρκεί να υπάρχει αντίστοιχος αριθμός αχρησιμοποίητων γραμμάτων.

Πόντοι

Κάθε γράμμα έχει μία συγκεκριμένη αξία (1, 2, 4, 8 ή 10 πόντοι) η οποία αναγνωρίζεται ανάλογα με το χρώμα του γράμματος σύμφωνα με το υπόδειγμα που υπάρχει δεξιά του τραπεζιού. Όταν σχηματίζετε μία λέξη, κερδίζετε τους πόντους που προκύπτουν από το άθροισμα της αξίας των γραμμάτων της. Αν κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης της λέξης κάποιο γράμμα βρίσκεται πάνω στην ένδειξη 2Γ ή 3Γ, τότε αυτομάτως διπλασιάζεται ή τριπλασιάζεται αντίστοιχα η αξία του γράμματος στον υπολογισμό των πόντων. Με την ίδια λογική, αν οποιοδήποτε γράμμα της σχηματιζόμενης λέξης βρίσκεται πάνω από την ένδειξη 2Λ ή 3Λ, τότε αυτομάτως διπλασιάζεται ή τριπλασιάζεται αντίστοιχα η αξία ολόκληρης της σχηματιζόμενης λέξης στο υπολογισμό των πόντων. Οι ενδείξεις 2Γ, 3Γ, 2Λ και 3Λ ισχύουν μόνο κατά τον σχηματισμό της πρώτης έγκυρης λέξης. Αν τροποποιήσετε κάποια λέξη που ήδη περιείχε κάποια τέτοια ένδειξη δεν ξαναπαίρνετε το bonus. Αν κατά την τοποθέτηση των γραμμάτων προκύπτουν παραπάνω από μία έγκυρες λέξεις (οριζόντια και κάθετα) παίρνετε τους πόντους από όλες τις νέες σχηματιζόμενες λέξεις μαζί με τα πιθανά bonus από τις αντίστοιχες ενδείξεις. Αν κατά τη διάρκεια ενός παιξίματος κάνετε χρήση και των 7 γραμμάτων που διαθέτετε, τότε πέρα από τους πόντους που παίρνετε με βάση τους πιο πάνω κανόνες, λαμβάνετε επιπλέον 50 πόντους σαν bonus.

What’s New

Version 3.2.185

Bug fix that was slowing down app after a few games

Ratings and Reviews

5.0 out of 5
2 Ratings

2 Ratings

App Privacy

The developer, LazyLand LTD, indicated that the app’s privacy practices may include handling of data as described below. For more information, see the developer’s privacy policy.

Data Used to Track You

The following data may be used to track you across apps and websites owned by other companies:

 • Identifiers

Data Linked to You

The following data may be collected and linked to your identity:

 • Identifiers

Data Not Linked to You

The following data may be collected but it is not linked to your identity:

 • Purchases
 • Location
 • Contact Info
 • User Content
 • Usage Data
 • Diagnostics
 • Other Data

Privacy practices may vary, for example, based on the features you use or your age. Learn More

More By This Developer

Mahjong Challenge: Match Games
Games
Mahjong Duels® Match Zen Tiles
Games
Backgammon Arena - Dice Tavla
Games
Solitaire Duels: TriPeaks Lite
Games
Yatzy Arena® Lucky Dice World
Games
Solitaire Wonders - Card Game
Games

You Might Also Like

ΛεξοΚόντρες από το Zoo.gr
Games
Γράμματα & Λέξεις
Games
Σταυρόλεξο για όλους
Games
Βρες τη λέξη!
Games
Τροχός των Λέξεων
Games
5ράκι
Games