Screenshots

Description

De AlpenApp is een interactieve app met meer dan 350 bloemen en 1000 prachtige foto's uit de Hoge Alpen van Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk.

Zoek op familie, Nederlandse en wetenschappelijke naam of geniet van de professionele natuurfotografie van Wil Leurs en Alpenbotanist Franck le Driant.

In de app is speciaal veel aandacht voor gentianen, sleutelbloemen en rotsplanten van grotere hoogtes (tot wel 4200 meter). Om de app niet te groot te maken zijn er geen bomen en struiken opgenomen.

Kids versie
De Alpenapp heeft een kids versie. Via instellingen kun je voor deze versie kiezen. De app laat dan alleen de Nederlandse namen zien. Dat is makkelijker dan de Nederlandse en de wetenschappelijke namen tegelijk.

Het verhaal achter de Alpenapp
Uniek aan deze app is dat de basis is gelegd met 800 foto's van alpenliefhebbers uit Nederland en België. Deze foto's van wandelaars en klimmers zijn gebruikt om een eerste selectie te maken van planten die opvallen. Enkele van deze foto's zijn zelfs opgenomen in de Alpenapp! De uiteindelijke selectie voor de Alpenapp is tot stand gekomen met specialisten van de botanische tuin in Haren en de Jardin D'altitude.

What’s New

Version 4.0.6

Verbeterde informatie.

Information

Seller
Nature2U
Size
48.4 MB
Category
Shopping
Compatibility

Requires iOS 13.2 or later. Compatible with iPhone, iPad, and iPod touch.

Languages

English

Age Rating
4+
Location
This app may use your location even when it isn't open, which can decrease battery life.
Copyright
Price
$2.99

Supports

  • Family Sharing

    With Family Sharing set up, up to six family members can use this app.

More By This Developer

You May Also Like