Schermafbeeldingen

Beschrijving

Dagelijkse gebedspodcast – Bijbellezing, muziek en reflectie

Bidden Onderweg brengt je dichter bij God, met elke dag een nieuwe gebedspodcast. In de meditaties van Bidden Onderweg staan Bijbelteksten centraal. De muzikale omlijsting, overwegingen en begeleidende vragen helpen je om tot gebed te komen. Waar en wanneer je maar wilt.

De dagelijkse podcast duurt een goede tien minuten. Door regelmatig met Bidden Onderweg te bidden, zul je merken dat de ontmoeting met God een bepaalde structuur krijgt en zich verdiept.

De Bijbel is het vertrekpunt van iedere meditatie van Bidden Onderweg. Aan de hand van een leesrooster mediteren we met de Bijbeltekst van de dag. Dat God daarin naar ons toekomt, is een eeuwenoude ervaring van mensen. Bijbelteksten zijn een soort van deuren waardoor we het gesprek met God kunnen binnengaan.

“Zo mooi, zo eenvoudig, zo rijk, zo simpel, het komt zo binnen... Elke dag begin ik met een momentje en Gods Woord doet z’n werk wel.” – Arnold

Bidden begint met stilte maken. In een volle trein of bus lukt dit misschien niet direct. De muziek uit de podcast helpt je. Je kunt wat door je hoofd spookt laten verstommen. Het kan helpen om je voor te stellen dat Gods liefhebbende blik op je gericht is. Spreek uit hoe je je voelt en wat je hoopt en verlangt voor de komende gebedstijd. Je kunt je ogen sluiten, je handen openen en een actieve houding aannemen.

“Bidden Onderweg geeft mij rust in plaats van dat ik het ervaar als nog een ‘agendapunt’.” – Erica

Bidden Onderweg richt zich tot christenen van verschillende denominaties. De christelijke meditatie-app Bidden Onderweg is gebaseerd op de ignatiaanse spiritualiteit. Het motto van deze spiritualiteit is: God zoeken en vinden in alle dingen. We hoeven dus niet de wereld te ontvluchten, we hoeven ook niet te streven naar een hogere sfeer. We mogen God ontmoeten in het leven van alledag. Sterker nog: de kans dat je God ontmoet is veel groter als je het leven dat je iedere dag leeft kunt aanvaarden.

Naast een dagelijkse gebedspodcast biedt Bidden Onderweg ook audio-retraites aan. Die gaan bijvoorbeeld over opvoeding, ecologie, ouder worden, liefdesrelaties en vluchtelingen. Iedere maand publiceren we een diepte-interview over een thema uit de christelijke spiritualiteit.

Bidden Onderweg is een initiatief van het Platform voor ignatiaanse spiritualiteit van de jezuïeten in de Lage Landen.

Nieuw

Versie 2.4.2

Visuele updates

Beoordelingen en recensies

5.0 van 5
1 beoordeling

1 beoordeling

Leuven1987 ,

Bezielend

Elke dag bidt deze applicatie een meditatie aan over een van de lezingen van de mis. De meditatie bestaat uit muziek, een aanleiding tot de lezing, de lezing zelf, en dan een begeleiding door en paar punten die in de lezing uitgedrukt worden. Ik ben er dankbaar voor.

App-privacy

De ontwikkelaar, Grupo de Comunicacion Loyola SL, heeft aangegeven dat volgens de toepassing van het privacybeleid van de app gegevens kunnen worden beheerd zoals hieronder staat beschreven. Ga voor meer informatie naar het privacybeleid van de ontwikkelaar.

Er worden geen gegevens verzameld

De ontwikkelaar verzamelt geen gegevens van deze app.

Toepassing van het privacybeleid kan variëren op basis van bijvoorbeeld de functies die je gebruikt of je leeftijd. Lees meer

Ondersteunt

  • Delen met gezin

    Tot zes gezinsleden kunnen deze app gebruiken als Delen met gezin staat ingeschakeld.

Meer van deze ontwikkelaar

Suggesties voor jou