Screenshots

Description

Buttle tar dig tillbaka till 700 – 800-talet i gotländska Buttle. Se de gåtfulla bildstenarnas färggranna prakt i den forna miljön mellan stengrundshus och gravar. Stenarna minner om en märkvärdig tid med budskap om seglatser, krigarprocessioner och samkväm.

På stenkistans hällar avbildas kedjelänkar och krigare med höjda svärd och hästar med märkligt bakåtböjda halsar – är de levande eller döda? Nära stenarna finns rester efter offermåltider och i gravarna har arkeologer hittat spår efter dåtidens människor och djur.

Appen fungerar både på plats och offsite. Om du är i Buttle riktar du din skärm och rör dig i riktning mot det du vill upptäcka. Allteftersom dyker information upp på skärmen som du kan läsa mer om i loggboken uppe till vänster. Orientera dig via kartikonen längst upp till höger. Se upp var du går och respektera privata områden!
För att utforska Buttle Änge på distans klickar du på kartan längst upp till höger och sedan på nålen mitt i bilden. Välj spela offsite och navigera med touch-kontrollerna.

Buttle AR har utvecklats för Uppsala universitet av Disir Productions AB och är gratis att ladda ner.

Lär dig mer om Gotlands bildstenar och öns historia på Gotlands Museum.

App Privacy

The developer, Disir Productions AB, has not provided details about its privacy practices and handling of data to Apple. For more information, see the developer’s privacy policy.

No Details Provided

The developer will be required to provide privacy details when they submit their next app update.

Supports

  • Family Sharing

    With Family Sharing set up, up to six family members can use this app.

More By This Developer

Education
Games

You Might Also Like

Education
Education
Education
Education
Education
Education