Screenshots

Description

De officiële app van het Canadees Wandelweekend te Knokke-Heist.

Met deze app kunt u het traject van 33km volgen op een kaart waar alle belangrijke punten zijn aangeduid, van koffiestop tot EHBO-post.
Verder kunt u in de agenda de activiteiten terugvinden van het volledige Canadees Wandelweekend en nuttige informatie omtrent de mars.


Wat is de Canadese Bevrijdingsmars?

In 1973 werd voor het eerst de Canadese Bevrijdingsmars georganiseerd door de Heemkundige Kring 'Cnocke is hier'.
Deze wandeltocht langs dijken polders start in Hoofdplaat aan de Schelde waar in oktober 1944 de Canadezen aan land kwamen om West Zeeuws Vlaanderen te bevrijden van de bezetter. Na drie weken van strijd door overstroomde polders bereikten Canadese infanterie regimenten Retranchement om op 1 en 2 november Knokke-Heist te bereiken. De gevechten van de Scheldpocket waren voorbij en het laatste stukje België was vrij. Deze unieke 33 km lange wandeltocht is een hulde of herdenking aan de vele gesneuvelde Canadese militairen die streden voor onze vrijheid.

Laat u met de Canadese Bevrijdingsmars in een historische context verrassen door de schoonheid van de Nederlandse en Belgische polderlandschappen: een slinger van authentieke dorpjes, historische omwallingen, statige molens en knoestige knotwilgen temidden van uitgestrekte velden.
Ook u vindt in het aanbod ongetwijfeld een wandeltocht die op uw maat gemaakt is. In het aanbod zijn er diverse afstanden uitgewerkt, zodat u zeker een uitdaging vindt die past bij uw sportieve aspiraties.

In 2018 gaat het canadees weekend door van 2 t.e.m. 4 november.

What’s New

Version 5.0.0

- Programma 2019

Information

Seller
Olberry
Size
45.7 MB
Category
Reference
Compatibility

Requires iOS 10.0 or later. Compatible with iPhone, iPad, and iPod touch.

Languages

English

Age Rating
4+
Copyright
Price
Free

Supports

  • Family Sharing

    With Family Sharing set up, up to six family members can use this app.

More By This Developer

You May Also Like