iPad-schermafbeeldingen

Beschrijving

De Abdijtoren van Dokkum, een icoon welke eeuwenlang de Markt zijn thuis heeft genoemd. Tot ongeveer twee eeuwen geleden toen dit trotse bouwwerk gesloopt werd. Als de tijd verstrijkt wordt de herinnering aan deze Dokkumer toren in ons collectief geheugen zwakker en zwakker. Een stuk historie welke zoals vele anderen langzamerhand op de achtergrond raakt totdat ze vergeten is.

Maar het tij is gekeerd voor de toren; niet langer zal hij enkel voortbestaan op een aantal schilderijen en schetsen, maar levensecht op de markt! De toren heeft zich een weg weten te banen in de 21e eeuw en is terug op de plaats waar hij zo’n lange tijd gestaan heeft. Door een samenwerking van Museum Dokkum en Musarium in het afgelopen jaar is de toren vanaf nu voor iedereen te aanschouwen op de markt. Met behulp van Augmented Reality en GPS is er een digitale reconstructie van de toren bovenop de overblijfselen van de oude toren geplaatst. Dankzij technologie van de toekomst kunnen we u een kijkje geven in het verleden, en preserveren we op een moderne manier een stukje van de historische waarde van de Dokkumer markt.

Als u zelf niet in het bezit bent van een smartphone met de juiste specificaties, dan kunt u terecht bij Museum Dokkum. Hier is een nieuwe vloot tablets aanwezig welke bedoeld zijn om deze ervaring aan iedereen te kunnen bieden, de historie is namelijk voor iedereen.

Nieuw

Versie 1.2.0

Deze app is door Apple bijgewerkt voor gebruik van het nieuwste ondertekeningscertificaat van Apple.

De artefacten op de markt zijn herplaatst, ook is de informatievoorziening geüpdate.

App-privacy

De ontwikkelaar, Friso Booij, heeft Apple geen informatie gegeven over de toepassing van het privacybeleid van de app en het beheren van gegevens. Ga voor meer informatie naar het privacybeleid van de ontwikkelaar.

Geen details opgegeven

De ontwikkelaar moet privacydetails opgeven wanneer deze de volgende app-update indient.

Ondersteunt

  • Delen met gezin

    Tot zes gezinsleden kunnen deze app gebruiken als Delen met gezin staat ingeschakeld.

Meer van deze ontwikkelaar

Suggesties voor jou