Schermafbeeldingen

Beschrijving

‘De avonturen van Glansje & Tom’ is bedoeld om kinderen met ‘fun’ te leren over mondzorg en voeding. Kennis wordt elke dag op een speelse manier overgebracht die aansluit bij de wereld van het kind. De kracht van herhaling en de vorm (games) maken kinderen bewust van goed mondzorggedrag. Gedrag (over poetsen, voeding enzovoorts) wordt verder beïnvloed door aanmoedigingen, korte stappen, altijd beloning en rolmodellen, zoals de avontuurlijke prinses Glansje met haar schitterende tanden.
De app is ontwikkeld door professionals op het gebied van mondzorg, pedagogen en game-ontwikkelaars en getoetst aan kinderen. De NVIJ (Nederlandse Vereniging van Instellingen voor Jeugdtandzorg) ondersteunt dit initiatief.

Voor kinderen van 4-9 jaar
De app is geschikt voor kinderen van 4 tot 9 jaar. Er wordt audio toegepast, zodat de app kan worden gebruikt voor kinderen die nog niet kunnen lezen. In tegenstelling tot andere poets-apps biedt deze app, naast een poetsanimatie, elke dag wat ‘anders’. Via quizvragen en mini-games wordt uw kind bewust van goed mondzorggedrag.

Poetsanimatie
De poetsanimatie kan op elk moment van de dag zorgen dat uw kind met plezier twee minuten poetst. De tandenfee maakt uw kind enthousiast en nodigt uw kind uit om door te poetsen. Glansje doet elke keer een stukje voor en daarna mag uw kind aan de slag, terwijl een ‘teller’ loopt. De twee minuten zijn zo voorbij! En u kunt natuurlijk met uw kind meedoen en uw kind na-poetsen. Dit wordt geadviseerd totdat uw kind tien jaar oud is.

Kennis via quizvragen
Elke dag is er ook een vraag over mondzorg of voeding. De tandenfee leest de vraag voor. Vervolgens kiest uw kind uit drie illustraties het goede antwoord. Uw kind hoeft dus niet te kunnen lezen om de vragen te beantwoorden. Na een foutief antwoord, mag het kind het nog eens proberen. Een kind kan niet verliezen en wint altijd! Met elke vraag kan het kind punten scoren. Spelenderwijs wordt in kleine stapjes veel kennis over mondzorg en voeding met uw kind gedeeld. Het is niet mogelijk om de vragen in één keer te beantwoorden. Het is juist belangrijk dat de app elke dag wordt gebruikt om frequent en in kleine stapjes kennis over te dragen.

Mini-games
Uw kind kan altijd een van de leuke mini-games spelen. Memory en ‘De vlucht van de tandenfee’ zijn geschikt voor oudere kinderen. Uw kind van vier jaar kan bacteriën van tanden en kiezen ‘wegpoetsen’ door er met een vinger op te clicken. De mini-games kunnen naar volgende levels worden doorgespeeld. Met de mini-games kunnen ook punten worden behaald.

Optimale score
Uw kind scoort punten als hij quizvragen goed heeft beantwoord. Met de mini-games krijgt het kind ook punten. Tandartsen die aangesloten zijn bij Glansje, kunnen de score op de app van uw kind uitlezen en deze afzetten tegen het cariësrisico. Bovendien krijgt uw kind bij een optimale score een surprise-pakket bij de tandarts, indien deze is aangesloten bij Glansje.

Gaat uw kind ook naar de tandarts of mondhygiënist? De kosten voor alle controles en bijna alle behandelingen worden gedekt door de zorgverzekering.

Nieuw

Versie 1.3.0

App aangepast voor de nieuwe schermformaten
Bug opgelost in het profielscherm

App-privacy

De ontwikkelaar, Trace Communications B.V., heeft Apple geen informatie gegeven over de toepassing van het privacybeleid van de app en het beheren van gegevens. Ga voor meer informatie naar het privacybeleid van de ontwikkelaar.

Geen details opgegeven

De ontwikkelaar moet privacydetails opgeven wanneer deze de volgende app-update indient.

Ondersteunt

  • Delen met gezin

    Tot zes gezinsleden kunnen deze app gebruiken als Delen met gezin staat ingeschakeld.

Suggesties voor jou