DigiD 4+

Rijksoverheid

    • Free

Screenshots

Description

Inloggen met uw identiteitskaart geeft in de toekomst toegang tot persoonlijke gegevens die extra gevoelig zijn. Uw gegevens zijn zo maximaal beschermd.

Tijdens het inloggen scant de DigiD app met behulp van de NFC-kaartlezer de gegevens van de chip op de identiteitskaart. DigiD controleert zo of het document van u is en geldig is. Er worden geen gegevens opgeslagen.

Wat heb ik nodig?
• Identiteitskaart (uitgegeven vanaf 13 maart 2021)
• Pincode van uw identiteitskaart
• DigiD app op uw computer die verbonden is met een NFC-kaartlezer

Hoe log ik in?
In het DigiD inlogscherm op uw computer kiest u voor inloggen met identiteitskaart. Kies vervolgens voor ‘Op een computer met NFC-kaartlezer’. De app opent vanzelf op uw computer. Volg hierna de stappen in de app.

Let op: u moet eerst de inlogfunctie van uw identiteitskaart activeren in Mijn DigiD. Ga voor meer informatie naar www.digid.nl.

GEGEVENSVERWERKING & PRIVACY

De DigiD app verwerkt het IP-adres, de naam en versie van het besturingssysteem van uw computer, het type identiteitsdocument en het sequencenummer waarmee het identiteitsdocument kan worden herkend.

Door de DigiD app te downloaden en te gebruiken gaat u akkoord met deze verwerking, waar ook de onderstaande bepalingen voor gelden.

1. De persoonsgegevens van de gebruiker worden verwerkt conform de geldende privacywetgeving. In de privacyverklaring vindt u wie verantwoordelijk is voor de verwerking van de persoonsgegevens voor DigiD, welke persoonsgegevens van de gebruiker van DigiD worden verwerkt en met welk doel dit gebeurt. De verwerking van persoonsgegevens door DigiD en regels over de werking, beveiliging en betrouwbaarheid van DigiD zijn opgenomen in wet- en regelgeving. De privacyverklaring en wet- en regelgeving vindt u op www.digid.nl.
2. Logius heeft passende technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen getroffen tegen verlies of onrechtmatige verwerking van de persoonsgegevens van de gebruiker.
3. De DigiD app voldoet aan beveiligingsmaatregelen die vergelijkbaar zijn met de beveiligingsmaatregelen van DigiD. Ook maakt DigiD gebruik van de veiligheidsmechanismen van het besturingssysteem.
4. De gebruiker is zelf verantwoordelijk voor de beveiliging van zijn apparaat.
5. Voor de DigiD app kunnen zo nu en dan automatisch updates via de app-store worden gedownload en geïnstalleerd. Deze updates zijn bedoeld om de DigiD app te verbeteren, uit te breiden of verder te ontwikkelen en kunnen bestaan uit oplossingen voor programmafouten, geavanceerde functies, nieuwe softwaremodules of volledige nieuwe versies. Zonder deze updates is het mogelijk dat de DigiD app niet of niet behoorlijk functioneert.
6. Logius behoudt zich het recht voor zonder opgaaf van redenen het aanbieden van de DigiD app in de app-store of de werking van de DigiD app (tijdelijk) stop te zetten.

What’s New

Version 2.0.4

Vanaf nu kunt u inloggen bij DigiD met uw Nederlandse Identiteitskaart uitgegeven na 13-03-2021.

App Privacy

The developer, Rijksoverheid, indicated that the app’s privacy practices may include handling of data as described below. For more information, see the developer’s privacy policy.

Data Linked to You

The following data may be collected and linked to your identity:

  • Contact Info
  • Other Data

Data Not Linked to You

The following data may be collected but it is not linked to your identity:

  • Usage Data
  • Diagnostics

Privacy practices may vary, for example, based on the features you use or your age. Learn More

More By This Developer

Utilities
Reference
Productivity
Business
Utilities
Productivity