Screenshots

Description

Een schone, groene en gezonde stad waar duurzaamheid bijdraagt aan een sterke economie. Dat is de ambitie waaraan Rotterdam werkt. Halveren van de CO2-uitstoot, voorbereiden op de gevolgen van klimaatverandering, een betere luchtkwaliteit en minder geluidsoverlast vormen de rode draad in het programma Duurzaam van de gemeente Rotterdam.De gemeente investeert 27 miljoen euro om de groene ambities te realiseren. Daarmee wil Rotterdam bovendien bereiken dat in deze collegeperiode voor minimaal 350 miljoen euro aan duurzame investeringen worden gedaan. Die moeten ook bijdragen aan meer werkgelegenheid voor Rotterdammers. Rotterdam wil met het programma een betere leefkwaliteit realiseren voor haar bewoners en een nog aantrekkelijkere vestigingsstad worden voor bedrijven.

Met de app Duurzaam Rotterdam kan de bezoeker zowel thuis als ter plaatse zien wat Rotterdam al bereikt heeft op het gebied van duurzame gebiedsontwikkeling, 'groen' bouwen, klimaatadaptatie en haar ambitie om een duurzame wereldhavenstad te zijn en te blijven.

In de app zijn de verschillende locaties onderverdeeld in de thema's groen, water en duurzame gebouwen & gebieden. Deze thema's zijn afzonderlijk aan en uit te zetten en er kan ook voor worden gekozen om alleen 'highlights' te bekijken.Download de app Duurzaam Rotterdam en zie wat Rotterdam doet om zich als wereldhavenstad duurzaam te ontwikkelen.Je hebt een (mobiele) internetverbinding nodig om deze app te gebruiken.

Over deze app

App-publicatie 2014: Programmabureau Duurzaam en Gemeente Rotterdam.

Ontwerp en ontwikkeling: RNW Conceptdesign en Tremani.

Beelden:
Paul Martens, Gemeente Rotterdam, Rotterdam Climate Initiative, Connecting Delta Cities, Rotterdam Central District, Kees Stuip, Edwin Prins, Pauline de Mare, Ferry van Steijn, Rotterdam Image Bank, DE URBANISTEN, Fred Libochant, Jan van der Ploeg, David Rozing, Edwin Prins, Roel Dijkstra, RDM Campus, Rick Keus, Marc Heeman, Sebastiaan Knot, Hannah Anthonysz, Ossip van Duivenbode, Daarzijn.

Bronnen:
Gemeente Rotterdam, Rotterdam Climate Initiative, Connecting Delta Cities, Historical atlas of Rotterdam (2004), P. van de Laar and M. van Jaarsveld, Ferry van Steijn, Delfland District Water Board, Schieland en de Krimpenerwaard District Water Board, Hollandse Delta Water Board, www.atlas1868.nl.

What’s New

Version 1.7

- Nieuwe categorie 'Wind' toegevoegd.
- Lay-out verbeterd.

App Privacy

The developer, Tremani, has not provided details about its privacy practices and handling of data to Apple. For more information, see the developer’s privacy policy.

No Details Provided

The developer will be required to provide privacy details when they submit their next app update.

Supports

  • Family Sharing

    With Family Sharing set up, up to six family members can use this app.

You May Also Like