ICT AAC Jezična gradilica 4+

University of Zagreb, FER

Designed for iPad

    • 5.0 • 1 Rating
    • Free

Screenshots

Description

ICT-AAC aplikacija koja je namijenjena poticanju morfološkog razvoja djece predškolske dobi.

„Jezična gradilica“ je jedina od ICT-AAC aplikacija koja je namijenjena poticanju morfološkog razvoja djece predškolske dobi. Primjerena je za djecu s urednim jezičnim sposobnostima, te svakako za djecu s teškoćama u jezičnom razvoju. Aplikacija omogućava korisnicima da im se na vizualno atraktivan i zabavan način približe gramatički morfemi za imensku i glagolsku množinu. Prednost aplikacije je mogućnost njezinog korištenja u različitim kontekstima (npr. predškolskim ustanovama i u obiteljskom okruženju).

Upotreba aplikacije

U aplikaciji je moguće izabrati između tri kategorije: 'Imenice', 'Glagoli' i 'Igra parova'. Svi zadatci vezani uz imenice i glagole potkrijepljeni su vizualnim i auditivnim podražajem. Vizualno su prikazani simboli koji predstavljaju određeni pojam, a auditivno se reproducira zadatak i ponuđeni odgovori. Te značajke čine zadatke zanimljivim i motivirajućim, a istovremeno olakšavaju usvajanje koncepta množine.
Vrijednost ove aplikacije je i u nagradi u obliku 'Igre parova' koja se pojavljuje nakon određenog broja riješenih zadataka ili izborom same igre na početnom zaslonu. 'Igra parova' osim što je za djecu poticajna i zabavna, zahtijeva oslanjanje na različite procese pamćenja.
Novost u ovoj aplikaciji je i mogućnost odabira 'Dinamičkih postavki' napravljenih prema modelu učenja. Na taj način, aplikacija sama određuje koliko je djetetu potrebno zadataka s obzirom na uspješnost u rješavanju prethodnih.

Ratings and Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

App Privacy

The developer, University of Zagreb, FER, has not provided details about its privacy practices and handling of data to Apple. For more information, see the developer’s privacy policy.

No Details Provided

The developer will be required to provide privacy details when they submit their next app update.

More By This Developer

Kuna
Finance
ICT AAC Pisalica
Education
ICT-AAC Učimo boje
Education
ICT-AAC Mala glaskalica
Education
ICT-AAC Glaskalica
Education
ICT AAC Koliko je sati
Education

You Might Also Like

KidoLines
Education
Bebbo parenting app
Education
Zoo Animals - Jigsaw Puzzles
Education
Trivy: Vocabulary Flashcards
Education
Dyslexia.ai - Smart Phonics
Education
Educandy Play
Education