iPad Screenshots

Description

Aplikacija ICT-AAC Komunikator+ omogućuje slaganje fraza i rečenica pomoću simbola koji mogu biti fotografi je snimljene integriranom kamerom uređaja, slike iz galerije uređaja ili simboli iz tri nekomercijalne galerije (ARAASAC, Mulberry i Sclera). Pomoću intuitivnog korisničkog sučelja korisnik pronađe traženi simbol i pritiskom na njegov slikovni zapis dodaje ga u alatnu traku predviđenu za prikaz trenutne fraze.

Jezik – matrica na kojoj se odvija komunikacija i time učenje o svijetu koji nas okružuje – multidimenzionalan je
sustav kojeg čine fonologija, morfologija, sintaksa, semantika i pragmatika. Sve se jezične sastavnice prezentiraju u višečlanim iskazima, a kada govorimo o potpomognutoj komunikaciji, one se ogledaju u organiziranju iskaza alternativnim simboličkim sredstvima na kud-i-kamo specifičan način. S obzirom na razvijenost znanosti o jeziku i detaljna znanja o njegovom usvajanju u raznim razvojnim uvjetima, iznenađuje premalen broj interaktivnih alata koji poštuju specifičnost načina na koji pojedinci koji koriste potpomognutu komunikaciju, ovladavaju jezikom ili ga koriste za prenošenje svojih osjećaja, potreba, želja i znanja drugima.

S ponosom možemo reći da je ICT-AAC Komunikator+ aplikacija koja bolje „razumije“ izazove komunikacije osoba
koje koriste potpomognutu komunikaciju. Prilikom razvoja aplikacije Komunikator+ uzeto je u obzir da je za stvaranje semantičkog znanja osobe koja koristi potpomognutu komunikaciju bitno ublažiti nesrazmjer između jezičnog ulaza (govorom i simbolom) i izlaza (samo simbolom).

What’s New

Version 1.2

Ispravke grešaka

Information

Seller
University of Zagreb
Size
76.4 MB
Category
Education
Compatibility

Requires iOS 6.0 or later. Compatible with iPad.

Languages

English

Age Rating
4+
Copyright
Price
Free

Supports

  • Family Sharing

    With Family Sharing set up, up to six family members can use this app.

More By This Developer

You May Also Like