Screenshots

Description

Se Sveriges historia som finns överallt omkring dig. Fornborgar, husgrunder, eldhärdar, rester av odlingar. De vittnar om vardagsliv, traditioner och dramatiska konflikter. Spåren finns kvar och vittnar om det som utspelades även om historierna är sedan länge glömda. Upptäck allt från gamla byar, gruvor, bosättningar, transportvägar, minsprängda fartyg och rester av befästningar från beredskapsåren.

Du kan även gå på upptäcksfärd hemifrån. Om du zoomar ut från kartan visar appen var du har sett tidigare. Väck din nyfikenhet. Vad finns lite längre bort? Kan jag hitta vraket efter regalskeppet Kronan? Var finns förlagan till Arns borg? Var sjönk Wasa-skeppet?

På iPhone eller iPad med inbyggd gps kan du se din egen position på kartan för att lättare hitta fornminnen i naturen. Du kan även bokmärka favoriter och lätt hitta dom igen.
Appen håller kvar redan nedladdad information om fornminnen. Det spar på din mobilräkning när du är ute och rör på dig i naturen.

Informationen som visas i appen tillhandahålls av Riksantikvarieämbetet via K-Samsök (www.ksamsok.se). De data som visas är resultatet av ett målmedvetet och uthålligt arbete under lång tid av arkeologer och andra som bidrar med information och sist men inte minst alla de som under årtusenden bebott det vi idag kallar Sverige.

What’s New

Version 1.1

Uppdaterad för iOS 7.

Information

Seller
IT-Bolaget Per & Per AB
Size
3.6 MB
Category
Reference
Compatibility

Requires iOS 5.0 or later. Compatible with iPhone, iPad, and iPod touch.

Languages

Swedish

Age Rating
Rated 4+
Copyright
© 2012-2013 IT-Bolaget Per & Per AB
Price
Free

Supports

  • Family Sharing

    With Family Sharing set up, up to six family members can use this app.

More By This Developer

You May Also Like