Screenshots

Description

A Katonai Emlékpark Pákozd - a Velencei-tó térségének egyetlen Nemzeti Emlékhelye - a legmodernebb mobil digitális tárlatvezető alkalmazásával nyújt lehetőséget a Park és környezetében történő tájékozódására, hadtörténelmünk megismerésére.
A komplex multimédiás tárlatvezetés speciális, és többlet információkkal látja el az alkalmazás használóit, aktuális pozíciójuk alapján. Videok segítségével betekinthetnek a például lövészárok harcok mindennapjaiba, a kápolnánál meghallgathatják a Doni áttörés történetét, az ’56-os emlékponton pedig megismerhetik a T55-ös harckocsi adatait.
A helymeghatározást használó applikáció az interaktív és jövőbe mutató megoldásaival minden korosztály számára élmény teli múzeumlátogatást ígér.

A Pákozd határában magasodó Mészeg-hegy az elmúlt 400 évben több hadiesemény tanúja, vagy helyszíne volt. 1593-ban Hasszán pasa túlerőben lévő török seregét győzték le a magyar vitézek a község határában, majd 1848. szeptember 29-én zajlott a szabadságharc első győztes csatája a Mészeg-hegy környezetében. A II. világháborúban, 1944-től, a terület a Margit-vonal egy szakasztámaszpontjának adott helyet. A Néphadsereg időszakában, békeidőben is fontos katonai helyszín volt, hiszen itt ünnepelte a Magyar Néphadsereg 1951-91. között a Fegyveres Erők Napját.
A történelmi eseményeknek helyt adó terület ma is méltó környezetet biztosít katonás múltjának. 2010-ben, a Mészeg-hegyen készült el a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely, mely 1848-tól napjainkig követi nyomon a Magyar Honvédség és jogelődeinek történetét, katonáink hősies küzdelmét.
A Park négy kiállítása és külső kiállító pontjai nem csak a katonaság, hanem a hadtörténelem, illetve nemzeti múltunk iránt érdeklődők számára is tartogat érdekességeket.
A kiállítások mellett helyszínünk színes programokkal várja látogatóit tavasztól őszig.

Látogasson el hozzánk és legyen ön is részese a történelemnek!

What’s New

Version 2.1

GPS pozicionálás pontosítása

Ratings and Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Information

Seller
Enitlab Korlatolt Felelossegu Tarsasag
Size
7.9 MB
Category
Education
Compatibility

Requires iOS 8.0 or later. Compatible with iPhone, iPad, and iPod touch.

Languages

English

Age Rating
4+
Copyright
Price
Free

Supports

  • Family Sharing

    With Family Sharing set up, up to six family members can use this app.

More By This Developer

You May Also Like