Screenshots

Description

A Katonai Emlékpark Pákozd - a Velencei-tó térségének egyetlen Nemzeti Emlékhelye - a legmodernebb mobil digitális tárlatvezető alkalmazásával nyújt lehetőséget a Park és környezetében történő tájékozódására, hadtörténelmünk megismerésére.
A komplex multimédiás tárlatvezetés speciális, és többlet információkkal látja el az alkalmazás használóit, aktuális pozíciójuk alapján. Videok segítségével betekinthetnek a például lövészárok harcok mindennapjaiba, a kápolnánál meghallgathatják a Doni áttörés történetét, az ’56-os emlékponton pedig megismerhetik a T55-ös harckocsi adatait.
A helymeghatározást használó applikáció az interaktív és jövőbe mutató megoldásaival minden korosztály számára élmény teli múzeumlátogatást ígér.

A Pákozd határában magasodó Mészeg-hegy az elmúlt 400 évben több hadiesemény tanúja, vagy helyszíne volt. 1593-ban Hasszán pasa túlerőben lévő török seregét győzték le a magyar vitézek a község határában, majd 1848. szeptember 29-én zajlott a szabadságharc első győztes csatája a Mészeg-hegy környezetében. A II. világháborúban, 1944-től, a terület a Margit-vonal egy szakasztámaszpontjának adott helyet. A Néphadsereg időszakában, békeidőben is fontos katonai helyszín volt, hiszen itt ünnepelte a Magyar Néphadsereg 1951-91. között a Fegyveres Erők Napját.
A történelmi eseményeknek helyt adó terület ma is méltó környezetet biztosít katonás múltjának. 2010-ben, a Mészeg-hegyen készült el a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely, mely 1848-tól napjainkig követi nyomon a Magyar Honvédség és jogelődeinek történetét, katonáink hősies küzdelmét.
A Park négy kiállítása és külső kiállító pontjai nem csak a katonaság, hanem a hadtörténelem, illetve nemzeti múltunk iránt érdeklődők számára is tartogat érdekességeket.
A kiállítások mellett helyszínünk színes programokkal várja látogatóit tavasztól őszig.

Látogasson el hozzánk és legyen ön is részese a történelemnek!

What’s New

Version 2.1

GPS pozicionálás pontosítása

Ratings and Reviews

5.0 out of 5
2 Ratings

2 Ratings

App Privacy

The developer, Locbee, has not provided details about its privacy practices and handling of data to Apple. For more information, see the developer’s privacy policy.

No Details Provided

The developer will be required to provide privacy details when they submit their next app update.

Supports

  • Family Sharing

    With Family Sharing set up, up to six family members can use this app.

More By This Developer

You May Also Like