iPad Screenshots

Description

Leesstart is gemaakt voor leerlingen van groep 2 van het basisonderwijs en voor remediëring van leerlingen die achterblijven bij lezen en spellen in hogere groepen.

De Leesstart App voor de iPad kan op ieder moment van de dag gedownload worden. Even activeren via uw e-mailadres en uw zoon of dochter kan direct aan de slag. De App heeft steeds verbinding met de cloud nodig en slaat daar resultaten op.

Het programma bevat een schat aan oefenmateriaal dat thuis gebruikt kan worden om de beginnende geletterdheid van kinderen te ondersteunen en stimuleren. Er wordt aandacht besteed aan:
Eindrijm: Welk plaatje rijmt op ‘dier’?
Identificeren van beginfonemen: Wat begint met de ‘m’ van ‘muur’?
Manipuleren met klanken: Als je de ‘l’ van ‘balk’ weglaat, dan krijg je …
Samenvoegen van klanken: M-UI-S is ….
Letterkennis: Waar zie je de ‘s’ van ‘sok’?

Leesstart is naast elke lesmethode te gebruiken. Kinderen hoeven voor het werken met Leesstart nog niet te kunnen lezen. De leerling moet alleen enige ervaring hebben in het werken met zijn vingers (aanwijzen, tikken), wat meestal geen probleem is. Ontbreekt deze ervaring, dan is een korte instructie geboden. Aan te raden is sowieso om leerlingen die voor het eerst met het programma werken wat extra te begeleiden. Zij moeten o.a. weten dat de betekenis van het plaatje wordt uitgesproken als je met je vinger op het plaatje klikt. Het is de bedoeling dat er goed geluisterd wordt naar de klanken. Leerlingen die Leesstart onder de knie hebben, komen voor wat betreft lezen/spellen goed voorbereid aan in groep 3.

Voor kleine kinderen is het beter om niet te lang achter elkaar te oefenen. Een paar maal per week een kwartier is vrijwel altijd veel effectiever dan eenmaal per week een half uur of een uur.

Een uitgebreide handleiding wordt online meegeleverd met de App.

What’s New

Version 1.6

Operating system update en ondersteuning voor veilige verbindingen.

Information

Seller
Theo Schijf
Size
28.3 MB
Category
Education
Compatibility

Requires iOS 9.0 or later. Compatible with iPad.

Languages

English

Age Rating
4+
Copyright
Price
$9.99

Supports

  • Family Sharing

    With Family Sharing set up, up to six family members can use this app.

More By This Developer

You May Also Like