Lege-n-Dar. Gândește legal‪!‬ 4+

Vedem Just

Designed for iPhone

    • 5.0 • 3 Ratings
    • Free

iPhone Screenshots

Description

Fii eroul propriei vieți! Cum? Cu „Lege-n-Dar”, care te ajută să gândești legal.

Pot să scriu tot ceea ce vreau pe facebook? Pățesc ceva dacă distribui un clip porno pe whatsapp? Au voie părinții să îmi controleze corespondența din telefon? Ce pățesc dacă abandonez școala înainte de a termina clasa a X-a? Unde reclam faptul că un coleg este bătut? Ce se întâmplă cu mine în caz de divorț al părinților? Mă pot angaja pentru o activitate fără contract de muncă? Care e diferența dintre judecător și procuror? Chiar sunt toate legile obligatorii? Ce înseamnă că sunt citat la tribunal? Ce consecințe legale atrag după împlinirea vârstei de 14 ani? Câte legi există în România și unde le găsesc?

Răspunsurile la astfel de întrebări sunt acum chiar pe telefonul tău mobil, sub forma unei aplicații gratuite de la VeDem Just. Aceasta este o asociație de tineri juriști, elevi, studenți și cadre didactice care, începând cu anul 2015, a dezvoltat un program național de educație juridică destinat copiilor și tinerilor. Programul are mai multe componente pe care le găsești pe site-ul www.educatiejuridica.ro.

Aplicația „Lege-n-Dar. Gândește legal!” te învață cum să ai legea de partea ta în fiecare zi. Vei afla aspecte legale și juridice concrete, vei putea verifica cunoștințele despre aceste domenii și vei fi informat zilnic cu privire la noutățile legislative. Mai mult, o echipă de juriști este gata să răspundă la întrebări al căror răspuns nu îl găsești în aplicație.

„Lege-n-Dar” are patru funcționalități principale:
Învață să gândești legal: află despre drepturile și responsabilitățile pe care le ai acasă, pe stradă, la școală, în online, în mașină, la medic, la locul de muncă, la tribunal. Informațiile au la bază ghidul „Elevul și legea” scris de judecătorul Cristi Danileț și distribuit gratuit elevilor. Navigarea se face potrivit unui cuprins ușor de răsfoit sau după cuvinte cheie introduse de tine;

Dicționar de legaleză: aici sunt explicați termenii juridici pe care îi auzi deseori în jur sau expresii în limba latină din lucrările de specialitate;
Alertă legală: știri în timp real cu privire la acte normative noi sau soluții ale organelor legii de interes imediat.

Echipa VeDem Just îți oferă în dar această aplicație. Tu cunoaște, verifică, află, informează-te! Ai la îndemână totul despre lege și justiție, pe înțelesul tău! Acum, că știi mai multe, gândește legal și dă mai departe! :)

What’s New

Version 1.5

- Video Library Module
- Calendar Module
- Donation info page
- We removed the login page and the request to login to use the app
- Bug fixes

Ratings and Reviews

5.0 out of 5
3 Ratings

3 Ratings

App Privacy

The developer, Vedem Just, indicated that the app’s privacy practices may include handling of data as described below. For more information, see the developer’s privacy policy.

Data Not Collected

The developer does not collect any data from this app.

Privacy practices may vary, for example, based on the features you use or your age. Learn More

You Might Also Like

Education
Education
Education
Education
Education
Education