iPhone Screenshots

Description

Fii eroul propriei vieți! Cum? Cu „Lege-n-Dar”, care te ajută să gândești legal.

Pot să scriu tot ceea ce vreau pe facebook? Pățesc ceva dacă distribui un clip porno pe whatsapp? Au voie părinții să îmi controleze corespondența din telefon? Ce pățesc dacă abandonez școala înainte de a termina clasa a X-a? Unde reclam faptul că un coleg este bătut? Ce se întâmplă cu mine în caz de divorț al părinților? Mă pot angaja pentru o activitate fără contract de muncă? Care e diferența dintre judecător și procuror? Chiar sunt toate legile obligatorii? Ce înseamnă că sunt citat la tribunal? Ce consecințe legale atrag după împlinirea vârstei de 14 ani? Câte legi există în România și unde le găsesc?

Răspunsurile la astfel de întrebări sunt acum chiar pe telefonul tău mobil, sub forma unei aplicații gratuite de la VeDem Just. Aceasta este o asociație de tineri juriști, elevi, studenți și cadre didactice care, începând cu anul 2015, a dezvoltat un program național de educație juridică destinat copiilor și tinerilor. Programul are mai multe componente pe care le găsești pe site-ul www.educatiejuridica.ro.

Aplicația „Lege-n-Dar. Gândește legal!” te învață cum să ai legea de partea ta în fiecare zi. Vei afla aspecte legale și juridice concrete, vei putea verifica cunoștințele despre aceste domenii și vei fi informat zilnic cu privire la noutățile legislative. Mai mult, o echipă de juriști este gata să răspundă la întrebări al căror răspuns nu îl găsești în aplicație.

„Lege-n-Dar” are patru funcționalități principale:
Învață să gândești legal: află despre drepturile și responsabilitățile pe care le ai acasă, pe stradă, la școală, în online, în mașină, la medic, la locul de muncă, la tribunal. Informațiile au la bază ghidul „Elevul și legea” scris de judecătorul Cristi Danileț și distribuit gratuit elevilor. Navigarea se face potrivit unui cuprins ușor de răsfoit sau după cuvinte cheie introduse de tine;

Dicționar de legaleză: aici sunt explicați termenii juridici pe care îi auzi deseori în jur sau expresii în limba latină din lucrările de specialitate;
Alertă legală: știri în timp real cu privire la acte normative noi sau soluții ale organelor legii de interes imediat.

Echipa VeDem Just îți oferă în dar această aplicație. Tu cunoaște, verifică, află, informează-te! Ai la îndemână totul despre lege și justiție, pe înțelesul tău! Acum, că știi mai multe, gândește legal și dă mai departe! :)

What’s New

Version 1.3

Bug fixes
UI/UX improvements

Ratings and Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

App Privacy

The developer, Vedem Just, indicated that the app’s privacy practices may include handling of data as described below. For more information, see the developer's privacy policy.

Data Used to Track You

The following data may be used to track you across apps and websites owned by other companies:

  • Identifiers

Data Linked to You

The following data may be collected and linked to your identity:

  • Contact Info

Data Not Linked to You

The following data may be collected but it is not linked to your identity:

  • Identifiers

Privacy practices may vary, for example, based on the features you use or your age. Learn More

Information

Seller
ALPHA SOFTWARE TRANSILVANIA SRL
Size
33.7 MB
Category
Education
Compatibility

Requires iOS 12.0 or later. Compatible with iPhone, iPad, and iPod touch.

Languages

English

Age Rating
4+
Copyright
Price
Free

Supports

  • Family Sharing

    With Family Sharing set up, up to six family members can use this app.

You May Also Like