Lillans resor 4+

Jonathan Westin

Designed for iPad

    • Free

Screenshots

Description

Kattresan har satt djupa spår i svenska barn ända sedan den gavs ut på Albert Bonniers förlag 1909, och ännu idag kan många vuxna recitera långa delar av sagan ur minnet.

Omtrycken har varit många under åren, men det finns mer att hämta i Kattresan än det som de tryckta versionerna förmedlar. I vår version av Kattresan är det Arosenius egen text, från manuskripten, som möter läsaren och även bilderna är tagna direkt därifrån. Här ser vi dem som de borde ha mött läsekretsen redan 1909: energiska och självklara blyertsteckningar överlagda med starka och levande färger. Sagan får, i Arosenius original, ett nytt liv.

I denna app kan ni interagera med Ivar Arosenius digitaliserade originalmanuskript, och jämföra detta med både den nya utgåvan och utgåvan från 1909. Sagorna är inlästa av Paulina Helgeson vid Litteraturbanken och animerade för att göras så tillgängliga och engagerande som möjligt.

What’s New

Version 1.4

• Links to the Arosenius Archive have been updated
• Minor graphical errors have been fixed

App Privacy

The developer, Jonathan Westin, indicated that the app’s privacy practices may include handling of data as described below. For more information, see the developer’s privacy policy.

Data Not Collected

The developer does not collect any data from this app.

Privacy practices may vary, for example, based on the features you use or your age. Learn More

More By This Developer

You Might Also Like

Norsk-Svensk ordbok
Reference
SIP-Spelet
Education
Statens konstråd - Audioguide
Education
Dagens Namnsdag
Reference
Räkna med NE
Education
Brain Games: for kids & family
Education