Screenshots

Description

Dit woordenboek bevat meer dan 80.000 veelgebruikte woorden uit de Nederlandse taal. Van de meer dan 23.000 basiswoorden worden de verschillende betekenissen gegeven en per betekenis worden voorbeelden van het gebruik, synoniemen en tegenstellingen aangegeven. Meer dan 1500 woorden zijn ook voorzien van een plaatje om de betekenis te ondersteunen. Ook de meestgebruikte afkortingen zijn opgenomen. Uniek aan dit woordenboek is dat ieder basiswoord uitgebreid en leesbaar wordt omschreven: woordsoort, uitspraak, alle betekenissen, voorbeelden, uitdrukkingen, vervoegingen en verbuigingen. Het neemt de tijd en de ruimte voor ieder woord. Na installatie is geen netwerkverbinding meer nodig.

Gebruik
Na het opstarten komt u in het zoekscherm terecht. Typ daar de eerste letters van het woord dat u zoekt. Zoekt u 'gelopen' dan ziet u na 'gelo..' het gezochte woord in de lijst staan. Raak dat woord in de lijst aan en u vliegt direct naar de juiste pagina. Het werkwoord 'lopen' wordt uitgebreid behandeld en ook de vervoegingen ervan. Een van die vervoegingen is 'gelopen'.

Op de gemarkeerde woorden in de pagina kan doorgetikt worden. Raak zo'n woord aan en u springt naar de pagina van dat woord. Met een veeg naar links kunt u weer terug naar een eerder woord.

Spelfout geen probleem
Zoekt u op ekonomie dan wordt er even niets gevonden maar na 3 tellen wordt automatisch op klank gezocht en wordt alsnog economie gevonden en in de lijst geplaatst. Zodra er op klank gezocht wordt dan worden soms ook woorden gevonden die in uw oren niet altijd hetzelfde klinken maar vaak staat het woord dat u wel zocht er ook bij. Zoek gerust op eipet om uw iPad te vinden ....

Woordenboek gratis versus betaald
De gratis versie van de Woordenboek app ontsluit nu alle woorden en betekenissen en maakt helemaal onder in beeld een beetje reclame. Tegen een kleine vergoeding verwijdert u de reclame voor altijd en krijgt u gelijk ook de beschikking over extra functies.

Vroeger leefden de gratis versie en de betaalde gescheiden van elkaar. De gratis versie bevatte maar de helft van alle woorden en werd ongeveer 100 keer zoveel gedownload als de betaalde versie. Wij gunnen graag iedereen alle woorden uit ons woordenboek. Daarom zijn alle woorden nu standaard beschikbaar ook als u niets kunt of wilt betalen.

Extra functies na betaling

Zoeken op begin, einde of ergens in het woord
Direct naast het zoekveld vindt u een instellingenicoon (drie schuifjes onder elkaar). Tik daarop om aan te geven hoe gezocht moet worden: begin van het woord, einde van het woord of moet uw invoer gewoon ergens in het woord voorkomen.

Foto toevoegen of vervangen
Staat een foto u niet aan of heeft u precies de juiste foto bij een woord dat nog geen foto heeft? Klik op het icoon rechtsonder van een plaatje met een +. U mag dan of een foto maken of een foto van de filmrol aanwijzen. Daarna kunt u het juiste gebied aanwijzen en daarna wordt dat de nieuwe illustratie bij het woord. Zo kan iedereen een foto van het meisje of de jongen van zijn of haar dromen bij het woord liefste plaatsen.

Foto indienen bij Muiswerk Educatief
Foto's die u zo toevoegt aan woorden in het woordenboek kunnen ook opgestuurd worden naar Muiswerk Educatief. Dat moet u wel eerst goed vinden. De fotocommissie besluit of uw foto misschien wel een vast plaatsje verdient in de volgende versie van het woordenboek.

Een woord direct delen via mail
Wilt u een opgezocht woord delen met iemand anders dan kan dat via het deel-icoon rechtonder in beeld. Klik daarop en typ een mailadres en druk op verzend.

Een woord naar de printer sturen
Kan uw tablet of telefoon direct afdrukken (cloud printing of air printing) dan kunt u een woord ook direct naar de printer sturen via het printer-icoon.

What’s New

Version 1.5.2

- alle woorden beschikbaar in gratis versie
- vormgeving aangepast aan deze tijd
- nog meer woorden

Ratings and Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Supermoths ,

Great!

Working on learning Dutch and this app has been great. The definitions aren't overly complicated, so they're easy for someone learning the language to understand. Plus, there is example usage for each word. It also links to definitions of the words used in the definition, so it's easy to look those up if you don't understand any of them. Very helpful and I use this app often!

Custandcoco ,

Not working anymore

Plus: The app was great before the latest update. Provided with all the necessary forms of verbs at one place. This is something no other app does other than this one. Very handy.

Minus: always opens up on the same word, muiswerk. I understand that it is a little 'joke' developers have put into the app. But it is a bit annoying for the app to load the default word, which is not even a real word. It slows the app down. And further, one has to delete the word. And more often than not, that part of the screen is less sensitive. I suggest removing the default word and putting an 'i' icon with information about muiswerk somewhere.

This app does not work anymore after the latest update. So my review is based on the last working version.

Lucyloe ,

Nogal handig!

Ik had er eerst niet veel vertrouwen in, maar omdat ik over de app. in een best serieus tijdschrift had gelezen, dacht ik ik ga het toch proberen. En het blijkt wel een erg handig woordenboekje te zijn. Belangrijkste woorden zijn er wel te vinden en de info over elk woord is ook wel handig en betrouwbaar. Ben echt blij mee!

Information

Seller
Theo Schijf
Size
22.1 MB
Category
Education
Compatibility

Requires iOS 6.1 or later. Compatible with iPhone, iPad, and iPod touch.

Languages

English

Age Rating
4+
Copyright
Price
Free
In-App Purchases
  1. Verwijder de reclame en activeer extra functies $1.99

Supports

  • Family Sharing

    With Family Sharing set up, up to six family members can use this app.

More By This Developer

You May Also Like