iPhone Screenshots

Description

Prema istraživanju Ipsosa, portal Radiosarajevo.ba je ubjedljivo drugi najčitaniji news portal portal u Bosni i Hercegovini u 2019. godini. U navedenom vremenskom okviru ostvarili više od 592.000 jedinstvenih posjeta, te ukupnim prometom od 53.657.358 posjeta (visits), odnosno 104.632.019 pregledanih stranica (page views). Prema Google Analyticsu, koji mjeri posjete i iz inozemstva portal radiosarajevo.ba zabilježio je blizu 12 miliona pojedinaca sa više od 75 miliona posjeta i 175 miliona otvorenih stranica.
Ujedno, Radiosarajevo.ba je najposjećeniji portal jedne radio stanice u BiH!
Istovremeno, s rastom broja posjeta, što je kontinuitet našeg portala od 2007. godine do danas, raduje nas činjenica da je naš portal sve utjecajniji u zemlji, te sa sve većim brojem citiranja u Bosni i Hercegovini i regionu. Proteklih mjeseci Radiosarajevo.ba bio je jedan od najcitiranijih medija iz Bosne i Hercegovine, što potvrđuju naši brojni intervjui i prenesene priče. Posebno voljeni među našim čitateljima i kolegama jesu i naši kolumnisti Dragan Bursać, Zija Dizdarević, Miljenko Jergović, Ahmed Burić i Elvis J. Kurtović.
Trudimo se biti na istoj talasnoj dužini s našim čitateljima i slušateljima i prepoznati smo kao portal za sve uzraste i različite profile čitatelja koji u našim tekstovima prilogođenim i pisanim za svakoga, svakodnevno mogu pronaći za sebe korisne informacije, savjete, prijedloge, muzičke novitete, kolumne. Radiosarajevo.ba prepoznatljiv je i po društvenim mrežama na kojima svakodnevno objavljuje birane sadržaje s portala; Facebook stranica slovi za jednu od brojnijih kad je riječ o medijima u našoj zemlji i broji više od 400.000 pratilaca i Instagram više od 20.000, slično je i s našim profilom na Twitteru koji broji oko 90.000 pratilaca. Kanal na YouTubeu bilježi više od 18.000 hiljada pretplatnika, a Viber zajednica više od 40.000 članova.
Radimo, stvaramo i mijenjamo, poštujući profesionalne standarde novinarske profesije i nastojeći svojim radom unositi pozitivne promjene u društvo. Nastojimo kvalitetnim sadržajima zadovoljiti najrazličitije interese čitatelja koje imamo u Bosni i Hercegovini, ali i širom regije i svijeta. Među rijetkima smo u našoj zemlji koji su se, uspješno, okušali i u data novinarstvu, posebno 2014. godine kada su političke infografike u produkciji portala Radiosarajevo.ba okarakterizirane kao izuzetno uspješan projekt i, prema mišljenju internet korisnika, medij čiji je sadržaj, s posebnim naglaskom na infografike, obilježio izbore u BiH.
Izdvaja nas, u pozitivnom smislu, i težnja da mjesto na našem portalu uvijek i ravnopravno imaju svi – posebno se osvrćući na deprivilegirane i marginalizirane. Osim aktuelnih pitanja, ovaj portal usmjeren je na pitanja civilnog društva, kulture, sporta, promicanja ženskih prava i prava manjina i civilnog dijaloga. Radiosarajevo.ba je orijentiran ka demokratiji i građanskim vrijednostima, integraciji u EU, ljudskim pravima i općem prosperitetu zemlje. Jedinstvenost Radiosarajevo.ba ističe se sinergijom s radiostanicom što portal čini drukčijim, bržim i bogatijim. Radio Sarajevo je radiostanica koja je osnovana davne 1992. godine kao Radio ZID, iz kojeg izrastaju današnji Radio Sarajevo i istoimeni internet portal.

What’s New

Version 1.7

iOS 14 Image Fix

Ratings and Reviews

1.3 out of 5
3 Ratings

3 Ratings

App Privacy

The developer, Zid Sarajevo, has not provided details about its privacy practices and handling of data to Apple. For more information, see the developer’s privacy policy.

No Details Provided

The developer will be required to provide privacy details when they submit their next app update.

Supports

  • Family Sharing

    With Family Sharing set up, up to six family members can use this app.

You Might Also Like