iPad Screenshots

Description

Rekenen op maat 2 App is bedoeld voor leerlingen van groep 2 in het basisonderwijs en voor leerlingen van groep 3 die moeite hebben met rekenen. Het programma sluit nauw aan bij de voorbereidende speel-leerprogramma’s.

De Rekenen op maat 2 App voor de iPad kan op ieder moment van de dag gedownload worden. Even activeren via uw e-mailadres en uw zoon of dochter kan direct aan de slag. De App heeft steeds verbinding met de cloud nodig en slaat daar resultaten op.

Rekenen op maat 2 is naast elke lesmethode te gebruiken. De leerling moet alleen enige ervaring hebben in het werken met zijn vingers (aan¬wijzen, tikken), wat meestal geen probleem is. Ontbreekt deze ervaring, dan is een korte instructie geboden. Aan te raden is sowieso om leerlingen die voor het eerst met het programma werken wat extra te begeleiden. De leerlingen hoeven voor het werken met Rekenen op maat 2 nog niet te kunnen lezen.

Leerlingen kunnen op verschillende manieren met het programma werken en het is naast elk voorbereidend speel-leerprogramma (bronnenboeken of ideeënboeken) te gebruiken. Het programma heeft een opbouw in de basisstof die alle leerlingen zouden moeten beheersen (rubrieken A t/m L) en verrijkingsstof (rubrieken M, N en O).

Ten aanzien van het speel-leren bij kleuters hanteren wij de volgende doelstellingen:
• In het onderwijs aan kleuters gaan we uit van de kleuter als speelkind: alles wordt spelenderwijs ontdekt en verkend.
• De kleuter is een totaal-belever: de ervaringen worden gelijktijdig met hart, hoofd en handen opgedaan.

Het totaal beleven en de spelontwikkeling zullen als centrale uitgangspunten in de benadering van de kleuter voorop dienen te staan. De individuele ontwikkeling van het jonge kind is tevens het uitgangspunt bij het aanbieden van activiteiten.

Het programma voldoet aan alle kerndoelen voor het rekenen en volgt de vaardigheden die kinderen in verschillende jaargroepen op het gebied van rekenen-wiskunde moeten leren: denk aan Cito (het loopt synchroon met de Midden- en Eindtoets van het Cito).

Voor kleine kinderen is het beter om niet te lang achter elkaar te oefenen. Een paar maal per week een kwartier is vrijwel altijd veel effectiever dan eenmaal per week een half uur of een uur.

Een uitgebreide handleiding wordt online met de App meegeleverd.

What’s New

Version 1.6

Operating system update en ondersteuning voor veilige verbindingen.

App Privacy

The developer, Muiswerk Educatief, has not provided details about its privacy practices and handling of data to Apple. For more information, see the developer’s privacy policy.

No Details Provided

The developer will be required to provide privacy details when they submit their next app update.

Supports

  • Family Sharing

    With Family Sharing set up, up to six family members can use this app.

More By This Developer

Education
Education
Education
Productivity
Education
Education

You Might Also Like

Education
Education
Education
Education
Education
Education