Screenshots

Description

Dobrodošli u Kulturno-informativno turistički centar Žnidarec! Otkrijte kulturnu, povijesnu i tradicijsku baštinu naselja Ivanovac i Antunovac pomoću aplikacije „RODA – Centar Žnidarec“.
Kulturno-informativno turistički centar Žnidarec nastao je provedbom projekta rekonstrukcije i prenamjene kuće kipara naive Vjekoslava Žnidareca (1931.-2000.). U multimedijalnom izložbenom prostoru Centra možete razgledati stalni izložbeni postav njegovih djela. Kao priznati naivni umjetnik, Vjekoslav Žnidarec je za života izlagao na više od 70 izložbi u Osijeku, Zagrebu, Vinkovcima, Brođancima, Ernestinovu, Cetinju, Poreču i dalje. Njegov rad prepoznat je čak i u dalekom Japanu gdje je i danas izložena njegova skulptura „Atomska gljiva“, izrađena u znak sjećanja na stradale u Hirošimi i Nagasakiju 1945.-1975. Mnoga su njegova kiparska djela danas dio privatnih kolekcionarskih zbirki diljem Hrvatske.
Uz to, pomoću aplikacije otkrijte i nešto više o ostalim sadržajima i atrakcijama smještenima u blizini!

Srednjovjekovni utvrđeni grad Kolođvar, zaštićeno kulturno dobro Republike Hrvatske iz 13. stoljeća, udaljen je svega 2 kilometra od Centra Žnidarec. Kroz aplikaciju zavirite u njegove zidine, no budite oprezni – Kolođvar već stoljećima čuva žena-zmija, od čijeg se krika i najhrabrijima ledi krv u žilama…

Istražite povijest naselja Antunovac i Ivanovac, čije je područje bilo naseljeno i u doba Rimljana, i naučite kako se nekoć živjelo na selu!

What’s New

Version 1.0.1

Male ispravke kod čitanja qr kodova.

App Privacy

The developer, Gauss d.o.o., has not provided details about its privacy practices and handling of data to Apple. For more information, see the developer’s privacy policy.

No Details Provided

The developer will be required to provide privacy details when they submit their next app update.

Supports

  • Family Sharing

    With Family Sharing set up, up to six family members can use this app.

More By This Developer

You May Also Like