Screenshots

Description

Dobrodošli u Kulturno-informativno turistički centar Žnidarec! Otkrijte kulturnu, povijesnu i tradicijsku baštinu naselja Ivanovac i Antunovac pomoću aplikacije „RODA – Centar Žnidarec“.
Kulturno-informativno turistički centar Žnidarec nastao je provedbom projekta rekonstrukcije i prenamjene kuće kipara naive Vjekoslava Žnidareca (1931.-2000.). U multimedijalnom izložbenom prostoru Centra možete razgledati stalni izložbeni postav njegovih djela. Kao priznati naivni umjetnik, Vjekoslav Žnidarec je za života izlagao na više od 70 izložbi u Osijeku, Zagrebu, Vinkovcima, Brođancima, Ernestinovu, Cetinju, Poreču i dalje. Njegov rad prepoznat je čak i u dalekom Japanu gdje je i danas izložena njegova skulptura „Atomska gljiva“, izrađena u znak sjećanja na stradale u Hirošimi i Nagasakiju 1945.-1975. Mnoga su njegova kiparska djela danas dio privatnih kolekcionarskih zbirki diljem Hrvatske.
Uz to, pomoću aplikacije otkrijte i nešto više o ostalim sadržajima i atrakcijama smještenima u blizini!

Srednjovjekovni utvrđeni grad Kolođvar, zaštićeno kulturno dobro Republike Hrvatske iz 13. stoljeća, udaljen je svega 2 kilometra od Centra Žnidarec. Kroz aplikaciju zavirite u njegove zidine, no budite oprezni – Kolođvar već stoljećima čuva žena-zmija, od čijeg se krika i najhrabrijima ledi krv u žilama…

Istražite povijest naselja Antunovac i Ivanovac, čije je područje bilo naseljeno i u doba Rimljana, i naučite kako se nekoć živjelo na selu!

What’s New

Version 1.0.1

Male ispravke kod čitanja qr kodova.

Information

Seller
POSLOVANJE 2 d.o.o., Ltd
Size
18.3 MB
Category
Education
Compatibility

Requires iOS 11.0 or later. Compatible with iPhone, iPad, and iPod touch.

Languages

English, Croatian

Age Rating
4+
Copyright
Price
Free

Supports

  • Family Sharing

    With Family Sharing set up, up to six family members can use this app.

More By This Developer

You May Also Like