Screenshots

Description

De App ‘Schiedam 1598’ is een 3D weergave van de kaart de de graficus Jacques de Gheyn in 1598 in opdracht van het stadsbestuur vervaardigde. De Gheyn beeldde hierop niet alleen belangrijke gebouwen af. Ook gaf hij molens en bedrijvigheid weer, keek rond in stadstuinen, op de scheepswerven aan de Lange Haven en tekende schepen in de havens.

De makers van de 3D animatie ‘Schiedam 1598’ laten daarmee Schiedam zien zonder iets te veranderen aan de tekeningen van De Gheyn. Hiermee wordt het werk van de  kunstenaar zelf  tot leven gebracht.

Met de app brengt wandelt de gebruiker door Schiedam aan de hand van een gesproken animatie.
Maar ook biedt de app mogelijkheden om zelf met GPS - mits aanwezig op smartphone of tablet -  binnen het kaartgebied op elke plek in de oude binnenstad om u heen kijken. De gebruiker staat dan ‘letterlijk’ in de vissersstad van vier eeuwen geleden. Zo kunt u heden en verleden met elkaar vergelijken.

App Privacy

The developer, Axe Kooi, has not provided details about its privacy practices and handling of data to Apple. For more information, see the developer’s privacy policy.

No Details Provided

The developer will be required to provide privacy details when they submit their next app update.

Supports

  • Family Sharing

    With Family Sharing set up, up to six family members can use this app.

More By This Developer

You Might Also Like