Screenshots

Description

Att använda tecken som stöd i kommunikationen är ett sätt att skapa intresse för att härma rörelser, härma rörelser och ljud, benämna och kommunicera samt att underlätta inlärning.

I den här appen lär du sig snabbt många tecken med hjälp av tydliga videosekvenser för varje tecken. Du kan söka efter enskilda ord, bläddra bland kategorier eller skapa egna samlingar av ord att träna på.

Videosekvenserna är framtagna av logopeden Barbro Magnusson på BAM Språkteknik (http://www.bam-sprakteknik.se/).

Du kan själv lägga till bilder till ord i samlingen för att underlätta för barn som ännu inte lärt sig läsa. Bilderna väljer du från kamerarullen eller fotograferar själv. På så sätt kan visa en bild på barnets familjemedlemmar för ord som t ex mamma, pappa, bror, syster.

Ordvalet i appen har tagits fram i samarbete med familjer, förskolepersonal, skolpersonal utifrån behov i kontakt med tal- och språkförsenade barn samt barn, ungdomar och vuxna med avvikelser i sitt tal och/eller språk. Appen är också användbar för nybörjare i teckenspråket samt för vuxendöva.

Förutom att titta och öva på alla inbyggda ord och samlingar kan du också lägga till egna ord med videosekvenser från ditt bildbibliotek eller från YouTube.

Samlingar du skapat kan enkelt delas mellan olika enheter och dina vänner via t ex e-post, AirDrop, Dropbox, OneDrive, Google Drive, med mera.

Alla videosekvenser kommer från DVD:n "Titta på tecken" från BAM Språkteknik (http://www.bam-sprakteknik.se/)

What’s New

Version 1.4.4

Löser problem med att videos inte visades i iOS 14 (igen). Nu är alla videos konverterade till nya format och jag får åtminstone inte felet själv i varken iOS 14, 14.0.1 eller 14.2 beta.

Om du har problem, hör av dig till takk@digitalthjarta.se. Skriv inte support-frågor eller bugg-rapporter i recensioner. Tack för tålamodet med strulande videos.

Information

Seller
Digitalt Hjarta AB
Size
24.6 MB
Category
Education
Compatibility

Requires iOS 12.0 or later. Compatible with iPhone, iPad, and iPod touch.

Languages

Swedish

Age Rating
4+
Copyright
Price
$7.99

Supports

  • Family Sharing

    With Family Sharing set up, up to six family members can use this app.

More By This Developer

You May Also Like