Screenshots

Description

Bananen met een zwart jasje. Droge boterhammen. Wortelschietende aardappels. Wéér valt de klep van je vuilnisemmer dicht boven eten dat je niet gebruikt. Je baalt ervan. Gelukkig mogen je zorgen vanaf nu in de ijskast: welkom bij de Verspillingsvrije coach!

“Ik help je met slimme tips en toffe challenges om minder eten en drinken weg te gooien. Superbelangrijk voor het milieu, lief voor je bankrekening!”

#verspillingsvrij
Door niets meer te verspillen, besparen we met z’n allen heel veel voedsel. Zo simpel is het. En het is makkelijker dan je denkt. Of je nu goed voorbereid de supermarkt ingaat, je tomaten buiten de koelkast legt of ’s avonds geen vier maar drie aardappels kookt: kleine beetjes maken samen een enorm verschil!


Koud kunstje
De Verspillingsvrije coach maakt het makkelijk voor je. Zo krijg je:

· Tips om slimmer boodschappen te doen. Appeltje-eitje…
· Tools om precies genoeg te koken. Met #AfmeetHacks. Echt waar!
· Advies om eten langer te bewaren. Waar bewaar jij de eieren?

Doe de challenge!
Heb je de smaak te pakken? Gaaf! Zet dan eens je tanden in één van de challenges. Wie weet ontpop jij je als de Marie Kondo van de koelkasten! Of test je kennis via de korte quizjes. Wist je bijvoorbeeld dat in Nederland een kwart van ons eten verloren gaat? En dat een product over de datum vaak nog prima te eten is?

Verspillingsvrijeweek
De ultieme uitdaging is de Verspillingsvrijeweek (30 september – 6 oktober). Jij doet vast ook mee! Als je in deze app pushberichten toestaat, geeft de coach je elke dag nét dat zetje voor een geslaagde week. Verwacht tips, eyeopeners en weetjes.

Meten is (w)eten
Wil je graag tips die nóg beter bij je passen? Dat kan, door in de app bij te houden wat je helaas toch nog weggooit. Zoals een half doosje blauwe bessen. Dan krijg je bijvoorbeeld bewaaradvies voor vers fruit, of een lekker recept om ze te verwerken in een gerecht!

Over Milieu Centraal
Milieu Centraal is de praktische gids voor duurzame tips en adviezen. Wat is een klimaatvriendelijk gerecht? Hoe kan ik mijn vloer isoleren en wat bespaar ik dan? Hoe groot is de impact van vliegen? Met Milieu Centraal ontdek je wat je zelf kunt doen en hoe je dat aanpakt.

What’s New

Version 1.1

Badges toegevoegd bij tips en challenges. Splash screens geüpdatet.

Information

Seller
Stichting Milieu Centraal
Size
34 MB
Category
Food & Drink
Compatibility

Requires iOS 9.0 or later. Compatible with iPhone, iPad, and iPod touch.

Languages

English

Age Rating
Rated 4+
Copyright
© MilieuCentraal
Price
Free

Supports

  • Family Sharing

    With Family Sharing set up, up to six family members can use this app.

More By This Developer

You May Also Like