Visit Vrancea 4+

Judetul Vrancea

Designed for iPhone

    • Free

iPhone Screenshots

Description

Cunoaște valoroasele tradiţii şi meşteşuguri populare vrâncene și lasă-te copleșit de frumusețea acestor locuri binecuvântate de Dumnezeu. Te invităm să faci un popas pe plaiurile unde s-a născut Miorița!
Visit Vrancea App te va ghida prin peisajele pitorești și te va ajuta să descoperi obiectivele de neratat din județul Vrancea:
Folosește harta interactivă „În apropierea Ta” și identifică obiectivele din apropierea ta;
Filtrează categoriile de obiective în funcție de domeniul tău de interes;
Caută locații sau articole folosind cuvinte cheie;
Salvează evenimentele preferate în calendar;
Inspiră și alți oaspeți oferind recenzii locurilor vizitate;
Distribuie paginile preferate pe orice canale de socializare și comunicare folosind butonul „share”;
Urmărește paginile și rămâi la curent prin notificări automate la evenimentele și ofertele publicate;
Primește notificări despre ultimele noutăți turistice din județul Vrancea;
Navighează pe paginile Visit Vrancea App și află mai multe despre zonele turistice, obiectivele turistice de neratat, zonele viticole, traseele de drumeție, instituțiile de cultură și evenimentele lunii.
Vrancea are un peisaj pitoresc, în care sunt ocrotite monumente ale naturii de o frumuseţe aparte: Parcul Natural Putna Vrancea, Cascada Putnei, Rezervaţia Naturală Cheile Tişiţei, Focul Viu de la Andreiaşu de Jos, Căldările Zăbalei, Cascada Mișina de la Nistorești, Lacul Negru din Cheile Nărujei, Groapa cu Pini de la Tulnici, Muntele Goru. Vrancea are un relief remarcabil de variat, cu o reprezentare echilibrată a tuturor formelor de relief şi cu o specificitate judeţeană dată de existenţa unei depresiuni intra-deluroase înalte, bine irigate de bazinul Putnei cu afluenţii săi.
Mausoleele de la Mărăşti, Mărăşeşti şi Soveja, sau Casa memorială ”Moş Ion Roată” din Cîmpuri, Casa Tudorei Vrâncioaia de la Bîrseşti, vorbesc despre istoria și legendele acestui ţinut.
Vrancea pastorală este şi în prezent deţinătoarea meşteşugurilor populare tradiţionale: oieritul, caşul afumat, cioplitul lemnului (mica dogărie, tiparele şi păpuşarele de caş, troiţele, obiectele gospodăreşti), olăritul, ţesutul pânzei, stofei, ştergarelor şi confecţionarea (cusutul, brodatul) portului popular vrâncenesc, făuritorii de instrumente populare (fluier, caval, trişcă, cimpoi, bucium, ocarină) din Nereju, Nistoreşti, Spulber şi a autenticelor măşti tradiţionale din Nereju, Năruja, Vintileasca, prelucrarea artistică a răchitei și papurei la Suraia.
Călătorule, în drumul tău vei întâlni de multe ori costumul popular autentic vrâncenesc, sobru sau viu colorat, în funcţie de vârstă, ornamentat discret, dar de efect, purtat cu mândrie şi eleganţă de localnici, ilustrând convingător continuitatea şi unitatea cultural-etnografică a poporului nostru.
Județul Vrancea este renumit pentru meşteşugul vinului și pentru că deține excelente soiuri autohtone, reunite într-o salbă de podgorii şi crame renumite: Coteşti, Jariştea, Odobeşti şi Panciu, cu al său vestit vin spumant, aflate pe „Drumul Podgoriilor Vrâncene”.
Vrâncenii ştiu să muncească, dar şi să se bucure în zilele de sărbatoare, cel mai bun prilej fiind culesul viilor. În luna octombrie a fiecărui an, vrâncenii îşi primesc oaspeţii la Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului “Bachus”, cel mai important eveniment de profil din România, ocazie numai bună de a gusta câte un pocal din vinurile vrâncene alese.
Ajunși în municipiul Focșani, puteți să vă rezervaţi un loc în loja Teatrului Municipal “Mr. Gh. Pastia”, la Ateneul Popular “Mr. Gh. Pastia” sau la Ansamblul folcloric “Ţara Vrancei”, pentru a urmări un spectacol de teatru, un concert cameral sau un spectacol folcloric, pentru a vă întregi imaginea culturală şi istorică despre Vrancea de astăzi.
Patrimoniu cultural valoros: mausoleele eroilor și vechile biserici din lemn
Judeţul Vrancea se remarcă printr-o serie de clădiri de patrimoniu, monumente, muzee şi vestigii.

What’s New

Version 1.0.4

Diferite remedieri de erori și optimizări ale aplicației.

App Privacy

The developer, Judetul Vrancea, indicated that the app’s privacy practices may include handling of data as described below. For more information, see the developer’s privacy policy.

Data Not Linked to You

The following data may be collected but it is not linked to your identity:

  • Location
  • Contact Info
  • Identifiers

Privacy practices may vary, for example, based on the features you use or your age. Learn More

You Might Also Like

Salina Slănic
Utilities
SOMA
Utilities
Ploiești City App
Utilities
Daune PAD
Utilities
ValorEasy
Utilities
My Resita
Utilities