Screenshots

Description

VoimanPolun käytössä ohjenuorana toimii ajatus ”Voimaharjoittelussa ei voi oikoa”. Käytännössä tämä tarkoittaa harjoittelun etenemistä perustasolta ja perusharjoitteista kohti voimaharjoittelun tankotekniikoita ja siitä edelleen yhdistelmäharjoituksiin ja lajinomaiseen voimaharjoitteluun.

Sovelluksen käyttöä ja suositeltavaa harjoittelun etenemistä on helpotettu seuraavalla värikoodauksella:

VIHREÄ VÄRI = Perustason harjoitteet
Perustason harjoituskokonaisuudet soveltuvat etenkin voimaharjoittelua aloittavien urheilijoille ja liikkujille. Perustason liikkuvuus sekä kehonhallinta osioista löydät testejä liikkuvuuden ja hallinnan tarkastelemiseksi. Näiden testien onnistunut suorittaminen takaa turvallisen etenemisen kohti keskitason harjoitteita.

SININEN VÄRI = Keskitason harjoitteet
Keskitason harjoituksissa vaaditaan perustason harjoitteiden hallintaa ja myös liikkuvuusosion sisällä olevien testien suorittamista. Keskitasolla löytyy esimerkiksi tankotekniikat-osioista rinnallevetoa, tempausta, alaraajojen voimaa yms. kehittäviä harjoituskokonaisuuksia. Harjoittelun suunnittelusta löytyy voiman eri osa-alueet sekä erilaisia harjoitusmalleja.

PUNAINEN VÄRI = Ylätason harjoitteet
Ylätaso sisältää lajikohtaiset voimaharjoitukset sekä eri lajien voimanpolku kokonaisuudessaan. Lajikohtaiset voimaharjoitteet ovat harjoitepankkina, josta jokainen valmentaja voi itse laatia tavoitteen kannalta parhaan kokonaisuuden.

VoimanPolku -sovellus on syntynyt osana Varalan Urheiluopiston voimaharjoittelu urheilijan polulla -kehittämishanketta, joka toteutettiin vuosina 2014-2016. Hanketta on taloudellisesti tukenut Suomen Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Varalan Urheiluopisto
Suomen Valmentajat
Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus
Suomen Painonnostoliitto
UKK-instituutti
Terve Urheilija
Tampereen Urheilulääkäriasema
Kuortaneen Urheiluopisto
Kisakallion Urheiluopisto
Opetus- ja kulttuuriministeriö

What’s New

Version 1.0.6

iPadiin liittyviä korjauksia

Information

Seller
Foundation for Research and Development in Olympic Sports
Size
19.8 MB
Category
Sports
Compatibility

Requires iOS 6.0 or later. Compatible with iPhone, iPad, and iPod touch.

Languages

English, Czech, Dutch, French, German, Italian, Japanese, Korean, Polish, Portuguese, Russian, Simplified Chinese, Spanish, Swedish, Traditional Chinese, Turkish

Age Rating
4+
Copyright
Price
Free

Supports

  • Family Sharing

    With Family Sharing set up, up to six family members can use this app.

You May Also Like