Screenshots

Description

Met werk.kleur.rijk heeft u als werkgever, HR medewerker of leidinggevende een rijke bron aan informatie bij de hand over culturele diversiteit op de werkvloer. Stel uw cultuurprofiel als leidinggevende samen en vergelijk met de Vlaamse gemiddelden. A.h.v. videofragmenten getuigen zowel Vlaamse leidinggevenden als werknemers met een migratieachtergrond over de voordelen en voorwaarden van culturele diversiteit. Ze bieden concrete tips & tricks om er een succesverhaal van te maken. Concrete cases bieden hulp om moeilijke situaties op de werkvloer op te lossen of te vermijden.

- Test hoe “Vlaams” uw managementstijl is. Bekijk uw persoonlijk cultuurprofiel en vergelijk met de Vlaamse gemiddelden.
- Vergelijk kenmerken van enkele culturen en hoe deze leiding geven beïnvloeden.
- Animatiefilmpjes over cultuur, stereotypes en vooroordelen en een grappig absurd filmpje over stereotypes.
- Kijk eens door een andere cultuurbril. Wat voor de ene onbeleefd is, is voor de andere net een bewijs van respect.
- Hoe discriminatie herkennen en erop reageren.
- Waargebeurde situaties uit de praktijk. Hoe reageren en culturele misverstanden vermijden.
- Getuigenissen van andere werkgevers over de voordelen van culturele diversiteit voor hun bedrijf.
- Overzicht van voorwaarden om culturele diversiteit te doen slagen.
- Praktische tips & tricks voor het opbouwen van een competent en divers personeelsbestand.
- Handig overzicht van rechtstreekse links naar informatie over subsidies voor het opstarten van een diversiteitsbeleid, over vorming, juridische rechten en plichten, enz.

Deze app is uiterst nuttig als u
- vragen heeft bij de praktische haalbaarheid van culturele diversiteit
- werk wilt maken van meer diversiteit op de Vlaamse werkvloer
- geconfronteerd wordt met meer diversiteit op het werk en hierbij niet altijd weet hoe dit zo goed mogelijk aan te pakken.

De inhoud van de app richt zich zowel naar situaties waarin leiding gegeven wordt aan midden- en hoger geschoolden als aan lager geschoolden. Er wordt uitgegaan van een cultuurcontrastieve aanpak waarbij de Vlaamse cultuur met de Turkse cultuur wordt vergeleken.

Er werden ook leermodules ontwikkeld voor werkzoekenden van (Turkse) origine met een midden- en hooggeschoold profiel en voor nieuwkomers om hem te ondersteunen bij het opstarten van een uitdagende carrière.


Info over het project?

De werk.kleur.rijk smartphone app is ontstaan in het kader van het ESF-project “Culturele diversiteit op de Vlaamse Werkvloer” gecoördineerd door het Centrum Toegepaste Linguïstiek – UHasselt, in samenwerking met de VDAB.


Waarom?

In Vlaanderen zijn de werkloosheidscijfers van allochtone bevolkingsgroepen hoger dan het Europese gemiddelde. Mensen van Turkse origine zijn de grootste migrantengroep in West-Europa en ook in Vlaanderen vormen zij de belangrijkste groep werkzoekenden met een origine buiten de EU, na werkzoekenden met Marokkaanse migratieachtergrond.
Ook midden- en hooggeschoolde allochtone kandidaten komen moeilijker aan werk. Dit is des te pijnlijker aangezien aanwezige specifieke talenten en competenties niet benut worden.

anouk.gelan@uhasselt.be
marieke.huysmans@uhasselt.be

What’s New

Version 1.0

Deze update is ondertekend met het nieuwste ondertekeningscertificaat van Apple. Er zijn geen nieuwe functies opgenomen.

Information

Seller
Commart International nv
Size
10.1 MB
Category
Business
Compatibility

Requires iOS 6.0 or later. Compatible with iPhone, iPad, and iPod touch.

Languages

English, German

Age Rating
Rated 4+
Copyright
© werk.kleur.rijk.eu
Price
Free

Supports

  • Family Sharing

    With Family Sharing set up, up to six family members can use this app.

You May Also Like