WTFire 4+

TopCreations

Designed for iPhone

    • Free

iPhone Screenshots

Description

Το WTFire είναι μια εφαρμογή εκπαίδευσης για προστασία από πυρκαγίες, βασισμένη σε λίστες ελέγχου βήμα προς βήμα στα χέρια των κατοίκων δασικών περιοχών και μη, βασισμένη στην λογική: Plan, Know, Act.

Συγκεκριμένα, εφαρμογή, η οποία αποτελεί μια εθελοντική δράση, εκπαιδεύει και υποδεικνύει ενδεικτικές δράσεις που θα μπορούσαν να γίνουν για να προστατευτεί ο
χώρος, τα σπίτια αλλά και οι ίδιοι οι κάτοικοι, υπό την προϋπόθεση ότι πάντα ακολουθείτε την καθοδήγηση της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας, αλλά και των δήμων σας.

Η εφαρμογή επιτρέπει στους κατοίκους να παρακολουθούν την πρόοδό τους, να μελετήσουν τεχνικές οχύρωσης του χώρου τους απέναντι στην φωτιά, να δουν κάποιες τεχνικές ενίσχυσης των σπιτιών τους, να δημιουργήσουν ένα βασικό κιτ έκτακτης ανάγκης και να συντάξουν ένα απλό σχέδιο διαφυγής.
Η εφαρμογή σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ υποκαθιστά ούτε μερικώς ούτε στο σύνολό τους τις εισηγήσεις, προτροπές, και την ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς όπως η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία, η εφαρμογή προσπαθεί απλά να ενημερώσει βασισμένη στα πρότυπα της Πολιτικής Προστασίας της Καλιφόρνιας και να δώσει μερικές οδηγίες που δεν αποτελούν πανάκεια. Η εφαρμογή ΔΕΝ περιλαμβάνει όλο το εύρος των δράσεων που κάποιος πρέπει να κάνει για να προστατεύσει τον χώρο και τον εαυτό του από πυρκαγιές.

Παράδειγμα όσον αφορά την κατηγορία ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΧΩΡΟΥ:
Παράδειγμα πληροφοριών: Θα μάθεις μερικές τεχνικές για να θωρακίσεις τον χώρο σου απέναντι σε πυρκαγιές, αυτό για να γίνει θα πρέπει να έχεις ακολουθήσει τις οδηγίες, όπως την απομάκρυνση των ξερών χόρτων, κλάδεμα των κοντινών δένδρων, αποστάσεις φύτευσης κ.α.

To What The Fire, αποτελεί μια εθελοντική ενέργεια, που σκοπό έχει να εκπαιδεύσει, να προετοιμάσει και να ενημερώσει το κοινό, για τις δασικές πυρκαγιές.

Η ομάδα:
Γιώργος Μέγας, Team Leader/Innovation Manager & Research Programmes Advisor
Αλέξανδρος Μπινόπουλος, SW Development leader/ Software Developer. IOS Developer
Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου, Website Development leader/ Web Developer, Data Analyst
Johnny Λάγιος, Surveying Specialist-Field Leader/ Surveying Engineer
Νικολέττα Μπόλη, Project Manager/ Mechanical Engineer, Systems Analyst
Ναταλία Αλλαγιάννη, Content Specialist/ Geologist

Η πορεία υλοποίησης και ο διαγωνισμός Fireathon:
H υλοποίηση της εφαρμογή WhatTheFire ξεκίνησε στο πλαίσιο του διαγωνισμού Fireathon το 2018, μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία κοινωνικής καινοτομίας με στόχο να βοηθήσει ομάδες πολιτών να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν λύσεις που θα μπορούν να προλάβουν ή/και να περιορίσουν το τεράστιο πρόβλημα των πυρκαγιών.
Η αρχή έγινε το 2018 με αφορμή την καταστροφή στο Μάτι από τη SciCo και τη SciFY, δύο Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς με πολυεπίπεδη δράση στα πεδία του Citizen Science και Social Innovation. Συνεχίζει σήμερα χάρη στη στήριξη της Bayer Hellas, και με τη συνεργασία επιστημόνων από πολλά πεδία και πληροφορικών.
Η Bayer Hellas to 2019 έδωσε νέα πνοή στο έργο, αποφασίζοντας να υποστηρίξει το εγχείρημα των SciCo και SciFY, με στόχο τη δημιουργία τελικών λύσεων που θα προσφερθούν δωρεάν και θα δοκιμαστούν πιλοτικά σε πραγματικές συνθήκες.

Η ομάδα του WTFIRE θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Δρ. Ηρακλή Αγιοβλασίτη: Σύμβουλο Καινοτομίας, Χημικό Μηχανικό με ακαδημαϊκή ειδίκευση στις δασικές και ημιαστικές πυρκαγιές για τις πολύτιμες πληροφορίες που μας έδωσε στο αρχικό στάδιο.

What’s New

Version 1.4

We have updated the UI in order to display the progress of the completed tasks more accurately

App Privacy

The developer, TopCreations, has not provided details about its privacy practices and handling of data to Apple. For more information, see the developer’s privacy policy.

No Details Provided

The developer will be required to provide privacy details when they submit their next app update.

More By This Developer

You Might Also Like

Education
Education
Education
Education
Education
Reference