ErfgoedApp 4+

FARO

Ontworpen voor iPad

    • Gratis

Schermafbeeldingen

Beschrijving

De ErfgoedApp bevat +20000 verhalen over erfgoed, kunst en natuur. Ontdek bijzondere plekken en musea in Vlaanderen en Brussel en ga op stap met de app.

Of je nu een museum bezoekt, door de velden trekt of een nieuwe stad verkent: Erfgoed vind je overal. Dankzij de ErfgoedApp ontdek je het rijke aanbod in een handomdraai.

Geen klassieke audiotours met de ErfgoedApp. Videomateriaal, audiofragmenten, doevragen en augmented reality zorgen voor een uniek erfgoedbezoek. Laat je onderdompelen in een eeuwenoud ambacht, maak kennis met een lokale held, herontdek sporterfgoed of waag je met de hele familie aan een spel.

En dat helemaal gratis via je eigen telefoon of tablet, op jouw eigen tempo en wanneer het jou best past. Gewoon downloaden en je bent vertrekkensklaar!

ONTVANG EXTRA INFORMATIE BIJ JE MUSEUMBEZOEK
Scan foto’s en objecten met de ErfgoedApp voor extra info of ontvang automatisch informatie in de tentoonstelling. Zo krijg je relevante info bij kunstwerken, voorwerpen en in/op/bij erfgoedlocaties.

OF TREK JE LIEVER OP ERFGOEDWANDELINGE EN -FIETSTOCHT IN JE BUURT?
Kom op bijzondere plaatsen en beluister boeiende verhalen op je eigen tempo. Trek van punt tot punt. Je ontvangt een melding wanneer je vlak bij een nieuwe halte komt. Verrassende spelvormen voor klein en groot maken je bezoek nog boeiender en interessanter.

VLAAMSE GEBARENTAAL
Een aantal rondleidingen met de ErfgoedApp zijn ook beschikbaar in de Vlaamse Gebarentaal (VGT).

WAAROM ZOU JE DE ERFGOEDAPP GEBRUIKEN?

De ErfgoedApp is het aangewezen middel om het erfgoed in je eigen streek te (her)ontdekken, net als in de rest van Vlaanderen en Brussel.
De ErfgoedApp is gratis. Organisaties zoals Texture, Trainworld, Guido Gezellearchief, Sportimonium, Molennetwerk Kempenbroek, Doof Vlaanderen en heel wat andere culturele spelers ontwikkelden speciaal voor jou een vooruitstrevend digitaal aanbod.
Extra aandacht is er voor de leesbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Geen ingewikkelde of saaie toestanden dus. Tours zijn interactief, creatief en to the point opgevat.
Volg routes op eigen tempo, wanneer het jou best past.
Je hoeft geen toestellen te huren of papieren plannen te kopen. Je gaat gewoon op pad met je eigen smartphone. Is je batterij opgeladen? Dan ben je er helemaal klaar voor.

Nieuw

Versie 4.11

- Zoek om tour te zoeken toegevoegd
- fix voor GPS-pop-up zodat die steeds openen op locatie
- Houd het scherm AAN tijdens het starten van een tour en het synchroniseren

Beoordelingen en recensies

3,0 van 5
4 beoordelingen

4 beoordelingen

hertoprt ,

Werkt niet

Op wandeling te Leut, geraakte de app niet verder dan de startlocatie.
Bordjes om te scannen ontbraken, we hebben deze route dan ook niet meer afgewerkt. Het gaat net immers ook om de info die je zou krijgen en net dit ontbrak.

Reactie van ontwikkelaar ,

Ga na het starten van de tour (onder kompas) naar de kaart op de startpagina, die wijst je de weg naar de volgende plek. Zorg dat gps notificaties aanstaan dan krijg je automatisch een pop-up als je op de plek aankomt waar een erfgoedverhaal is (pop-up), je kan dit verhaal ook openen via de kaart. Veel plezier!

Thomasvanhees ,

Zeer ongebruiksvriendelijk

Als je een qr-code scant moet je eerst op terug klikken, dan op het kaart icoon en dan op het locatie icoon. Dan pas ben je bij de juiste info. Dat is veel te omslachtig.
Als je een qr-code scant moet de info meter verschijnen.

Reactie van ontwikkelaar ,

Dag Thomas, bij een QR opent de content onmiddellijk. Indien het zo werkt als je omschrijft heeft de content maker een fout gemaakt en één van de test QR codes gepubliceerd. Kan u ons even contacteren via hello@erfgoed.app.

Sam Hanssens ,

Werkt niet

Maken reclame in trainworld maar werkt langs geen kanten. Gewoon terug deleten.

Reactie van ontwikkelaar ,

Dag Sam,
De tours in trainworld zijn vrij populair, heb je hulp gevraagd aan de balie? Je kan de tours zo opstarten:
1) zoek de tour onder het kompas, klik op de tour bvb "Audiogids Train World" of "Op zoek naar de diamant van de sultan (download kan even duren, hou scherm actief bij starten)"
2) druk op "start tour"
3) Op het startscherm verschijnt nu een extra knop met een klavier. Druk hier het nummer dat je in het museum naast de objecten kan vinden

of contacteer on via hello@erfgoed.app, we helpen je graag op weg...

App-privacy

De ontwikkelaar, FARO, heeft aangegeven dat volgens de toepassing van het privacybeleid van de app gegevens kunnen worden beheerd zoals hieronder staat beschreven. Ga voor meer informatie naar het privacybeleid van de ontwikkelaar.

Niet aan jou gekoppelde gegevens

De volgende gegevens worden mogelijk verzameld, maar zijn niet gekoppeld aan je identiteit:

  • Locatie
  • Gebruiks­gegevens
  • Diagnostiek

Toepassing van het privacybeleid kan variëren op basis van bijvoorbeeld de functies die je gebruikt of je leeftijd. Lees meer

Suggesties voor jou

Amusement
Amusement
Amusement
Amusement
Amusement
Amusement